Marit Bjørgen: - Nå må vi ta vare på Therese

Slik reagerer lagvenninnen på påstanden om 14 måneders utestengelse.

Publisert:

Marit Bjørgen og Therese Johaug på en landslagssamling i 2015. Foto: NTB Scanpix

— Vi er forberedt på at det kan bli mye fokus på konsekvensene av det som har skjedd i tiden som kommer, men vi ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette nå. Det aller viktigste for oss er å ta vare på Therese så godt vi kan, sier Marit Bjørgen.

Tirsdag ble det klart at Antidoping Norge legger ned påstand om en 14 måneders utestengelse for Therese Johaug.

«Therese Johaug dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode av 14 – fjorten – måneder, med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18.10.2016.», sto i begrunnelsen.

Bakgrunn:

Les også

Påtalenemnda vil utestenge Johaug i 14 måneder

Skulle langrennsstjernen bli utesteng i 14 måneder, vil hun gå glipp av VM i Lahti, men hun vil rekke OL i 2018. Johaug gir uttrykk for at hun er glad for å bli trodd i sin forklaring, men har liten forståelse for at hun skal utestenges i så lang tid.

Skiforbundet velger foreløpig ikke å kommentere saken.

— Vi er ikke kjent med detaljer i innholdet i påtalevedtaket og avventer nå den videre prosessen. Vi mener derfor det ikke er riktig av NSF å kommentere vedtaket før domsutvalget er ferdig med sitt arbeid og haravsagten dom, skriver kommunikasjonssjef Espen Graff i en pressemelding.

Hør Aftenpodden Sport. Hvor det blir sjakksnakk, Steven Gerrard, Bjørgen-maskinen og kalkuner på Manhattan:

Publisert: