Slik blir Viking Stadion

<p>Uansett om Norge og Stavanger får arrangere EM i 2016, planlegger Viking å utvide Viking Stadion til 22.000 sitteplasser.</p><br></br><br></br>

stadion01body
 • Atle Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

STAVANGER: – Vi ønsker å utvide uansett. Jeg synes arkitektene har løst dette på en veldig bra måte. Vi fikk mye ros for designet da vi bygget Viking Stadion, men jeg tror faktisk dette kan bli enda tøffere, sier Ole Rugland til Aftenbladet.

Vikings styreleder har hittil vært sparsommelig med detaljer om de nye stadionplanene. Nå letter han på sløret. I lang tid har Viking jobbet sammen med arkitektene fra Link Signatur.

Nylig ble planene presentert for arbeidsutvalget for kommunalstyret for byutvikling. Og mandag hadde klubb og kommune heldagsmøte med Norges Fotballforbund hvor tegningene ble presentert.

LES OGSÅ:

 • Viking vil utvide Stadion
 • Slik kan EM-anlegget bli

– Vi ble imponert. Det virker som Vikings planer er veldig realistiske. Planen er også på rett nivå både i forhold til EM og til bruk av stadion i etterkant, sier Helge Dønnum, som leder jobbingen med den norsk-svenske søknaden på vegne av NFF.

Todelt løsning

Viking har bestemt seg for å bygge ut stadion både permanent og midlertidig.

Den midlertidige utbyggingen vil bli en høyere utnyttelse av tribunedelen på den østlige kortsiden og det vil da være plass til 35.000 tilskuere som er kravet til Uefa. Denne utbyggingen blir aktuell ved et eventuelt fotball-EM i 2016. (Artikkelen fortsetter under bildet)

FRA UTSIDEN: Det vil også bli endringer på utsiden av arenaen. (Illustrasjon: Link Signatur)

Den permanente utbyggingen vil skje på langsiden mot sør og på kortsiden mot øst. Totalt vil det da være plass til 22.000 tilskuere.

– Er det realistisk med 22.000 tilskuere på Viking-kampene, Ole Rugland?

– Det vil tiden vise. Husk at dette er 2016. Vi tenker langsiktig og har ambisjoner om at vi skal ha et attraktivt produkt. Slik tenkte vi også da vi skulle bygge Viking Stadion, og det har jo vært en suksess, sier Rugland.

Kostbart

Uefa krever at anlegget står klar to år før EM, altså i 2014. Arkitekten René de Groot forteller at utvidelsen vil skje på sør— og østsiden fordi det er relativt enkelt å komme til her. Ettersom det er en påbygging av eksisterende tribune vil det neppe gå ut over avvikling av seriekamper i byggeperioden.

Det er naturlig å tenke seg at Viking må betale den permanente utvidelsen selv, mens staten bidrar for den midlertidige utvidelsen.

– Det blir et kostbart prosjekt uansett. Det blir det alltid når utvidelser gjøres i etterkant. Likevel er det for tidlig å kommentere priser, sier de Groot. Viking Stadion kostet totalt 163 millioner og sto klar til bruk i 2004.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien

Les mer om dette temaet

 1. Viking vil utvide stadion for å bli EM-vert

 2. Slik kan EM-anlegget bli

 3. - Hvis vi tar tre poeng <br/>i Molde, er mye glemt

BT anbefaler

Han ville skrive om strøm. Så sa hans tre år gamle datter noe som skremte ham.

Forfatter Runar K. Dahle har skrevet det som er blitt omtalt som en «cybergrøsser».

LES SAKEN