Landslagsløper besvimte - fraktet bort i luftambulanse

– Det er helt ufarlig, men ekkelt når det skjer, sier treneren.

Publisert:

Kathrine Harsem - her under Oslo Skishow i 2015. Foto: NTB scanpix

Kathrine Harsem (29) fikk et illebefinnende etter fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Trolig skyldes det at hun ikke fikk i seg nok næring.

Langrennsløperen ble hentet av luftambulanse, men landslagsledelsen er ikke bekymret.

Først besvimte hun da målstreken var passert. Hun fikk raskt hjelp av sykepleier og gikk for en egen maskin, men kort tid etter besvimte hun igjen, melder NRK.

29-åringen ble fraktet på båre inn i en ambulanse der hun fikk kyndig hjelp. Halvannen time etter målgang ble Harsem hentet og fraktet bort av en luftambulanse.

– Kathrine er nå undersøkt på St. Olavs hospital, og det er ikke avdekket sykdom som årsak til utmattelsen. Hun er fortsatt medtatt, men kommer seg gradvis, sa skiforbundets medisinsk ansvarlige Øystein Andersen i en melding til mediene fredag kveld.

Kathrine Harsem (29) hadde et illebefinnende fredag. Foto: NTB scanpix

Utmattet

– Hun gikk tom for næring og forsto det selv. Hun fikk ikke i seg drikke på drikkestasjoner og tøyde strikken for langt. Det er helt ufarlig, men ekkelt når det skjer. Vi må jo sjekke hva det er, men så lenge det er medisinsk hjelp på plass, så går det nok bra, sa landslagstrener Ole Morten Iversen til NRK.

– Det ser mye mer dramatisk ut enn det er. Jeg fikk ikke høy puls av dette, sa Iversen.

– Kathrine var utmattet etter målgang og blir ivaretatt av helsepersonell. Vi kommer tilbake med mer info når vi har mer oversikt, sier Øystein Andersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Legestudent Astrid Uhrenholdt Jacobsen bisto sammen med landslagstrener Ole Morten Iversen.

Weng-seier

Den 24 kilometer lange fellesstarten gikk fra Aure sentrum til Brekka på Nordmøre. Heidi Weng vant den første etappen i Orkdal torsdag, og fulgte opp med ny seier fredag. Tiril Udnes Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to og tre foran nevnte Harsem.

I klassen for menn ble det seier til formsterke Simen Hegstad Krüger foran landslagskollega Hans Christer Holund.

Senere fredag er det sprint på programmet i Aure.

Lørdag avsluttes Toppidrettsveka med jaktstart i Trondheim.

Publisert: