Brann-trenerens bror takker Gud for at det gikk bra

Slik opplevde Helge Nilsen timene etter påkjørselen av broren Lars Arne.

Publisert Publisert

BRANN-BROR: Helge Nilsen var i mange år tilknyttet Brann som trener og talentutvikler. Han er bror til A-lagstrener Lars Arne Nilsen, som tirsdag ble påkjørt av en bil i Florida. Lars Arne Nilsen har kommet fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: BT

  • Mads Bøyum
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brann-trener Lars Arne Nilsen ser ut til å ha kommet fra den dramatiske ulykken i Florida uten bruddskader eller skader på indre organer.

Les også

Branns trener påkjørt mens han solte seg – fraktet til sykehus i Florida

Det fremstår som smått utrolig når man ser på det som faktisk skjedde: En stor personbil, en Suv, kjørte over Nilsen i mageregionen. Hendelsen inntraff da treneren lå på bakken og solte seg.

Lars Arne Nilsens bror Helge, som i en årrekke var tilknyttet Brann som talentutvikler og trener, fikk beskjed om ulykken mens han var på jobb.

— Å få melding om at bror din er påkjørt, er en kjip opplevelse. Vi fikk raskt meldinger om at det så ut til å gå bra, men det er klart man blir stresset, forteller Helge Nilsen.

Han er troende, og takker Gud etter hendelsen.

— Jeg som tror på Gud er glad for at Lars Arne ble beskyttet. Jeg ber for min kjære bror hver dag, og kommer ikke til å slutte etter dette, sier Helge Nilsen.

Doddo-blogg før ulykken:

Les også

Han er halmstrået vi klamrer oss til

For det kunne gått så mye verre enn det ser ut til å ha gjort.

— Bilen kunne nok ha kjørt på hode, nakke, eller knær. Dette var dramatisk, men kunne fort blitt mer alvorlig, sier Helge Nilsen.

Tror fysikken har hjulpet

I Florida er Lars Arne Nilsens sønn, spilleren Sivert Heltne Nilsen, med på lagets treningsleir. Sivert Nilsen var med på sykehuset, der faren ligger til observasjon. Helge Nilsen har ikke kommet i kontakt med nevøen, men har snakket med Brann-sportssjef Rune Soltvedt. De to hadde i årevis et veldig nært forhold i Branns utviklingsavdeling, til Helge Nilsen gikk ut i permisjon fra Brann-jobben våren 2014. Helge Nilsen er sikker på at brorens fysikk har bidratt til at ulykken ikke ga mer alvorlige konsekvenser.

— Jeg tror Lars Arnes styrke har hjulpet ham. Helsen og fysikken hans må ha bidratt, jeg kan ikke skjønne annet. Han må ha greid å stramme musklene og spent seg, for å ta av noe av bilens vekt, sier han.

Foreløpig er det ikke kommet bilder av stedet ulykken skjedde.

— Mange lurer nok på hvor han lå, og hvor logisk det var at et menneske kunne rygge over ham. Vi som er tett på, er interessert i å vite mer om det. Jeg har heller ikke sett bilen, men den blir beskrevet som stor. Det er utrolig at det ser ut til å ha gått så bra, sier Nilsen.

Styrelederen: - Sjokkert

Branns styreleder, Eivind Lunde, er ikke med til USA. Han hadde akkurat ankommet kontoret sitt da beskjeden om påkjørselen kom fra Vibeke Johannesen.

— Det sjokkerte oss alle. Da jeg fikk meldingen, hadde ulykken nettopp skjedd. Det var uvisst hvor dramatisk det var, og da er det tøft å ta innover seg, sier Lunde.

Han satte i gang med å informere de øvrige styremedlemmene i Brann, og var opptatt av informasjonsløpet om Nilsens tilstand. Det hadde Brann-lederne i USA allerede begynte å jobbe med. Lars Arne Nilsens familie ble varslet.

Nå roser Lunde håndteringen til klubbtoppene i Florida.

— De håndterte situasjonen veldig profesjonelt. All honnør til dem, sier Lunde.

Han – som de fleste andre – kjente på stor lettelse, da beskjeden om at Nilsen ikke hadde alvorlige skader kom.

— Med tanke på alt som nok kunne skjedd, må han ha hatt kjempeflaks oppi det hele, sier Lunde.

Brann fortsetter

Klubbledelsen har flyttet arbeidsplassen sin til Florida, der laget er, og var derfor på plass for å håndtere situasjonen tirsdag kveld norsk tid.

— Vi er bare så ufattelig glade for at dette har gått så bra. Det er fælt ikke å vite hvordan det går med en person du er så glad i, sa Rune Soltvedt torsdag.

Lars Arne Nilsen ble kjapt fraktet til sykehus i ambulanse etter ulykken. Deretter kom meldingen om at han, etter forholdene, hadde klart seg svært godt.

— Det var noen timer i uvisshet. Vi er veldig takknemlige for at alt gikk fint med Lars Arne, sier Brann-kaptein Vadim Demidov.

Natt til onsdag norsk tid, skriver Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr, følgende i en SMS til BT:

— Det er ingen negativ utvikling. Vi er optimister.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Derfor tror Brann-ledelsen på supersesong for Skålevik

  2. Brann: - Riise må bare ringe oss

Eliteserien

SVUTMP
8Sarpsborg 08187292125-423
9Stabæk185762328-522
10Brann186482330-722
11FK Haugesund186391927-821
12Strømsgodset185672635-921
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

– Jeg har ingen tillit til deg, skrev Koomson til sportssjefen. Så uteble han fra trening.

– Jeg har ingen tillit til deg lenger, skrev Gilbert Koomson til Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

LES SAKEN
  1. Eliteserien
  2. SK Brann