Nouri valgte Brann foran eliteserien

Nå er Amin Nouri (25) Brann-spiller. – Det gjør ingenting hvis sønnen min begynner å skarre på r-ene, sier Oslo-karen.

KLAR FOR BRANN: Amin Nouri.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann Stadion: Mandag kom offentliggjørelsen fra Brann: Amin Nouri (25) er klar for klubben. Etter det BT har grunn til å tro, har både Sarpsborg 08, Mjøndalen og Hønefoss vist konkret interesse for ham. De to førstnevnte klubbene skal spille i eliteserien i år.

Les også

Brann muntlig enig med Nouri

— For å være helt ærlig brukte jeg ikke lang tid på å bestemme meg. Selv om det er 1. divisjon, er Brann en storklubb. Når vi kommer opp igjen blir det enda bedre. Jeg ser frem til å starte et nytt eventyr, sier Nouri.

Dermed har trener Rikard Norling fått erstatteren han ønsket på høyrebacken, etter at Andreas Vindheim (19) ble solgt til Malmö sist uke.

Nouri vokste opp på Mortensrud i Oslo, der han spilte for den lokale klubben Klemetsrud som liten. Da han var 12 gikk han til Vålerenga, der han gikk gradene opp til A-laget. Som 21-åring meldte han overgang til Start.

Dit spilte han til og med i fjor.

— Det er en tøff økonomisk situasjon i Start, og det gjorde at vi ikke kom til enighet om en ny avtale. Jeg sa ganske tidlig fra om at jeg så etter noe annet, og Start var åpne for det. Jeg kunne ikke bare sitte å vente, sier Nouri, som legger til at muligheten i Bergen passet perfekt.

Les også

Slutt på kosen for Skaanes

— Nødvendig signering

- Har det vært stressende ikke å ha en klubb?

— Jeg skal være ærlig og innrømme det. At det skulle gå så lang tid før jeg fant en ny, hadde jeg ikke trodd. Heldigvis fikk jeg muligheten til fortsatt å trene med Start, og at jeg holdt meg i form med dem, var beroligende.

- Det er et steg ned fra Start i eliteserien til Brann i 1. divisjon?

— Det er det, men trykket og engasjementet i Bergen er noe jeg har lyst å være med på. I Bergen får du høre det både når det går bra og dårlig. Bortsett fra å få muligheten til å være med på en opptur, var det den største grunnen til at jeg sa ja. Jeg ser frem til å spille foran Brann-publikumet og få mange gode opplevelser, sier Nouri.

Rune Soltvedt i Brann er lettet over at det var han som greide å signere 25-åringen.

— Det var veldig nødvendig å få inn litt nytt blod i spillertroppen. Vi tror han passer veldig godt inn. Alderssammensetningen i stallen er ikke optimal, og det å få inn en i hans alder, tror vi er viktig. Du kan ikke ha for tung overvekt av unge, sier Soltvedt.

Norling om Nouri

Nouri har tidligere jobbet med Branns assistenttrener, Robert Hauge, i Start. Hovedtrener Norling vedgår at Hauge har vært sentral i overgangen.

— Robert kjenner Amin inn og ut. Selv så jeg ham i fjor, og det synes jeg rekker for min egen del. Han er litt den samme spillertypen som Andreas (Vindheim), en offensiv back som kommer fremover i full fart, sier Norling.

Litt over klokken 14 kom den nye spillerne til syne for de ventende journalistene på Stadion. Iført Brann-tøy og i selskap med fysioterapeut Gregor Monsen, forsvant han inn i en heis og opp på kontoret til Soltvedt. Hos den fungerende sportssjefen, skrev han under på papirene som gjør overgangen offisiell. Kontrakten har varighet på tre år.

— Det var viktig for meg med en lang avtale, det gir stabilitet og sikkerhet, sier Nouri, som ble pappa for første gang i november.

Han tar med seg familien til Bergen, er allerede på boligjakt – og innstilt på at junior kan komme til å skarre på r-ene.

— Hvem vet? Vi skal jo være her i tre år, og han i barnehagen – da får vi ikke gjort noe med det. Men dialekten er ganske fin, så det får jeg tåle, flirer Nouri.

Heggland klar for konkurranse

Etter salget av Vindheim til Malmö, hadde Brann svært få høyrebackalternativer. Fredrik Heggland (19) spilte på plassen i treningskampen mot Aalesund sist helg. Han sier han forstår at Brann måtte hente en konkurrent til ham.

— Man må ha dekning på alle plassene. Hadde vi ikke hentet noen, hadde vi ikke tålt en skade. Jeg er klar for å ta kampen både om høyrebacken og om en stopperplass, sier Heggland.

Publisert