Historien om Hakeem Al-Araibi gikk verden rundt. Nå er fotballspilleren løslatt fra fengsel.

Bahrainske Hakeem Al-Araibi får reise tilbake til Australia etter nærmere tre måneder i fengsel.

Hakeem Al-Araibi er nå fri. Her på fengslingsmøte tidligere denne måneden. ATHIT PERAWONGMETHA /REUTERS

Historien rundt bahrainske Hakeem Al-Araibi har fått stor oppmerksomhet. 26-åringen som til vanlig spiller halvprofesjonell fotball for Pascoe Vale i Victoria Premier League på australsk nivå tre, ble fengslet på bryllupsreise i Thailand 27. november i fjor.

Al-Araibi var flyktning i Australia, etter å ha flyktet fra Bahrain, der han i 2014 ble dømt til ti års fengsel.

Forrige uke var det fengslingsmøte der Al-Araibi ble varetektsfengslet for tre nye måneder. Men nå har den thailandsk domstol løslatt 26-åringen og sendt han tilbake til Australia. Det bekrefter Australias statsminister Scott Morrison.

Ifølge medier i Thailand ble Al-Araibi fraktet til flyplassen med denne bilen i morgentimene mandag. Sakchai Lalit / TT NYHETSBYRÅN

Les også

Fotballspiller ble fengslet på bryllupsreise i Thailand. Nå jobber flere stjerner for å få ham løslatt.

Flere store navn i fotballverdenen, som Didier Drogba og Gary Lineker, har engasjert seg i saken. Den tidligere kapteinen for det australske landslaget, Graig Foster, var med og jobbet aktivt for å få Al-Araibi frigjort fra myndighetene i Thailand. Nå ser det ut til å gå mot lysere tider for 26-åringen.

Ifølge myndighetene har han vært med på å vandalisere en politistasjon under den arabiske våren i 2012.

Selv nekter han for dette. Han sier at han spilte en TV-sendt fotballkamp samtidig som han hevdes å ha vandalisert politistasjonen.

Hans bror, Emad, soner i fengsel i Bahrain for det samme lovbruddet - med en strafferamme på ti år. Den samme strafferammen som Hakeem var forespeilet ved en retur til Bahrain.

Historien til Al-Araibi ble mye omtalt på mikrobloggtjenesten Twitter, da spesielt under emneknaggen #freehakeem. I tillegg til at medier i Australia har omtalt saken har også de store mediehusene som BBC, CNN og Daily Telegraph hatt bred dekning rundt fangenskapet til Al-Arabi. 26-åringen fikk landskamper for Bahrain før han flyktet til Australia.