Drillo: - En ekkel kamp

<br></br><br></br><p>Ekkel, fordi mange tror den er enkel. — Det er så lite å vinne, sier Drillo.</p>

KLAR FOR EKKEL OPPGAVE: - Det er så lite å vinne og så mye å tape, sier Drillo om Kypros-kampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Kypros er av den typen Egil Olsen gleder seg minst til: En kamp som er ekkel fordi mange tror den er enkel.

– Dette er blant de verste kampene. Det er så lite å vinne, men mye å tape. Det er mye lettere mentalt for en trener å møte en motstander du ikke venter å slå, sier han.

Landslagssjefen fikk torsdag referert ulike meningsmålinger som forteller at det norske folk ikke bare tror at Kypros får bank fredag, men at Norge nærmest er klar for EM-sluttspillet allerede.

– Det høres ut som overdreven optimisme. Jeg tror folk gjør lurt i å drøye litt med å bestille EM-tur, sier han, forberedt på en tøff kveld på trenerbenken.

– Det blir 105. gangen i morgen, så jeg har litt erfaring, men det er fortsatt tøft hver gang. Jeg vil ikke si at det er blitt verre, men dessverre er det ikke blitt bedre heller. Verst er det ofte når vi leder med ett mål og klokka tikker langsomt mot slutten.

Drillo har advart mot et gjennombruddshissig og hardt arbeidende lag som slett ikke er den kasteball Kypros var da de fra 1988 til 1995 tapte fem ganger for Norge med sammenlagt 14-1. Men han legger heller ikke skjul på at han vil ha seieren.

– Før EM-kvalifiseringen startet, ville jeg sagt ja takk til sju poeng på høstens tre kamper. Nå er jeg ikke så sikker på at jeg vil være tilfreds med det, sier han.

Taper ikke

Drillo har statistikken med seg i de «ekle» kampene. Under hans ledelse har Norge aldri tapt en kvalifiseringskamp av betydning mot en klart dårligere rangert motstander. På 41 kvalifiseringskamper har han bare fem tap: Mot Sovjetunionen i 1991, mot Tyrkia i 1993 (da Norge allerede var gruppevinner), mot Tsjekkia og Nederland i 1995 og mot Nederland i 2009. – Statistikk brytes hele tiden, så det gjør oss ikke tryggere, men på 1990-tallet tapte vi ikke for motstandere vi skulle slå, sier landslagssjefen.

Han kan glede seg over en skadefri tropp der alle 22 mann er tilgjengelige. Laget er tatt ut og ble drillet på stor bane i spill 11 mot 11 under den lukkede treningen på stadion i Larnaka torsdag. Laget offentliggjøres først kampdagen, men inneholder neppe overraskelser.

– Vi har hatt tre gode treninger, og det er bra stemning i gruppa. Vi har ingen skader, og det er ingenting å skylde på, sier Drillo, som håper dødballer skal gjøre kvelden hans hyggeligere.

Dødballvåpen

– Kypros har mange spillere omtrent på min størrelse, og dødball er ett av områdene der vi bør være bedre enn dem. Denne gang møter vi også en motstander vi bør være på høyde med i individuelle ferdigheter, og jeg mener vi er mer solide i den defensive organiseringen, sier han.

Tabellsituasjonen er også gunstig for Norge.

– Vi er så heldige å ha seks poeng allerede, så denne kampen er ikke et være eller ikke være for oss. Hadde vi hatt to poeng, for eksempel, kunne det vært over og ut med tap. Det blir det ikke nå, og med seier vil vi virkelig ha tatt et steg videre.

Bare to ganger tidligere har Norge innledet en kvalifisering med tre strake seirer. Det var de to gangene Drillo førte Norge til VM-sluttspill på 1990-tallet. Begge ganger ble Norge suveren gruppevinner. Er alle gode ting tre i Larnaka?

(©NTB)

Publisert: