Nilsen: - Jeg tror ledelsen gjør sitt beste

<p>Nilsen sier Brann nå har store utfordringer.</p>

SIKKER PÅ AT BRANN BERGER PLASSEN: Steinar Nilsen.
  • Christer Sævig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Snaut ti timer etter at han ble enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet, møtte Steinar Nilsen pressen i Bergen sentrum.

Utover i seansen fortalte nordlendingen om hvilke utfordringer Brann nå står ovenfor. Klubbkassen er tom, og organisasjonen mangler både daglig leder, sportssjef og nå også hovedtrener.

— Jeg er sikker på at Brann berger plassen i serien. Men klubben har store utfordringer. Det trengs endringer og tilførsel av kvalitet. De trenger sultne spillere som vil noe, og som kan komplimentere med unge fra junioravdelingen. Brann bør bruke de kommende overgangsvinduene til å hente inn kvalitet, sier Nilsen.

- Ledelsen gjør så godt de kan

Torsdag meddelte Lars Moldestad at klubben har full tillit til den pressede treneren. Natt til lørdag var Nilsen derimot ferdig. Lørdag formiddag fikk han spørsmål om hvordan han oppfatter ledelsens oppførsel i den pågående prosessen.

- Jeg vil ikke svare på det. Ledelsen gjør så godt de kan. Jeg tror de gjør sitt beste, sa han, og fikk de fremmøtte til å trekke på smilebåndet.

— Det har gått fort i svingene.

Brann har en håndfull sentrale spillere som har kontrakter som løper ut etter endt sesong. Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen og Olafur Bjarnason er noen av dem.

— Et merkelig høyt antall som har sånne kontrakter. Det er en klar konflikt at så mange sentrale spillere kan forsvinne. Det skaper utfordringer til spillerlogistikken, utdyper Nilsen.

Video: Steinar Nilsen snakker ut om sin 17 måneders lange Brann- karriere:

-Det har vært tunge dager

— Hadde tenkt meg på lørdagstreningen

Han forteller at denne mai-uken har vært spesiell. Dan startet med et oppløftende 17.mai-tog mandag, så ble det cup-smell mot lille Fyllingen onsdag, begravelse til Bjarne Berg torsdag og lange møter med Brann fredag ettermiddag og utover.

— Det har vært tunge dager. Blant annet med begravelsen til Bjarne Berg. Han var en av de personene som fikk meg til Bergen, sier 38-åringen.

Det toppet seg altså med en meget sen fredagskveld. Steinar Nilsen sendte ut tekstmeldinger til ulike redaksjoner i 23-tiden der han skrev at han overhodet ikke hadde tenkt å trekke seg. Først klokken 0130 kom partene til enighet. Nilsen nektet å si at han hadde fått sparken.

- Jeg vet ikke hvordan det er å få sparken. Vi ble enige om å avslutte forholdet. I 23-tiden i går kveld hadde jeg planer om stille på treningen lørdag morgen. Den var planlagt, melder 38-åringen, som ble forfremmet til sportslig ansvarlig i klubben for knappe tre uker siden.

— Er du fornøyd med løsningen dere kom frem til i natt?

— Ja. Men jeg er ikke fornøyd med at det er første gang jeg er arbeidsledig siden jeg er 17 år.

— Et resultat som vi kan leve med, supplerer rådgiver Torgeir Knutsen.

Steinar Nilsen fikk også spørsmål om han ville gjort det samme igjen.

- Gjort dette igjen... Jeg har i hvert fall vært stolt hver dag jeg har gått på jobb, smiler Nilsen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk