Marit Bjørgen: – Jeg skjelver, er i sjokk og fullstendig lamslått

Marit Bjørgen reagerer med sjokk og vantro på den triste nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang.

Publisert:

Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud har flere ganger stått på pallen sammen. Her i Kuusamo i 2011. Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Via langrennslandslagets medieansvarlig Gro Eide har Marit Bjørgen sendt ut følgende pressemelding i forbindelse med at Vibeke Skofterud ble bekreftet omkommet etter en vannskuterulykke i Arendal søndag.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden.

Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred.»

Les også

Langrennsmiljøet i sorg: Vibeke Skofterud omkom i ulykke

Bjørgen var blant annet på stafettlaget sammen med Skofterud både under OL-gullet i Vancouver, og VM-gullet på hjemmebane i Oslo. Skofterud og Bjørgen var like gamle, og fulgte hverandre gjennom hele karrieren, frem til Skofterud la opp i 2015.

En annen som har sendt sin hilsen til Skofterud, er den svenske langrennsløperen Charlotte Kalla. Hun skriver følgende i en sms til Expressen:

– Den tragiske nyheten kom som et sjokk på meg. Det er ubehagelig og vanskelig å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energirik idrettskamerat som Vibeke Skofterud ikke lenger finnes blant oss, skriver Kalla.

Publisert: