Jacobsen fikk plass på Norges lag i Hoppuka

— Dette er det sterkeste laget til hoppuken under min ledelse, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Publisert Publisert

Anders Jacobsen er tatt ut til Norges lag i Hoppuka. Alerede tredje juledag er det kvalifisering i Obertsdorf, en bakke han kjenner godt. Foto: METTE BUGGE

Anders Jacobsen (29) har trøblet i sesongstarten, men Norges siste hoppukevinner får likevel plass på laget til romjuls— og nyttårsrennene i Tyskland og Østerrike, slik Aftenposten skrev søndag.

Det ble klart da det norske uttaket til den 63. tysk-østerrikske hoppuken ble offentliggjort mandag. Landslagstrener Alexander Stöckl tar også med seg verdenscupleder Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen, Johann André Forfang og Daniel André Tande.

— Dette er det sterkeste laget til hoppuken under min ledelse. Målsettingene er at vi skal være på pallen sammenlagt, og det betyr at vi må ha med oss pallplasseringer underveis i rennene. Vi ser veldig fram til disse rennene, og vi har hatt en god sesong så langt, sier Stöckl.

Østerrikeren gir Jacobsen muligheten til tross for at Ringkollen-hopperen har vært utenfor verdenscuplaget de siste ukene. Han deltok verken i russiske Nizjnij Tagil eller i helgens renn i sveitsiske Engelberg. Veteranen har i stedet deltatt i kontinental- og norgescuprenn.

Vil hevde seg

I Vikersund ble Jacobsen toer i fredagens renn, mens han bare ble nummer fire lørdag.

— Jeg hoppet helgas norgescup med høye skuldre, men det var en lettelse å få telefonen fra Alex. Det er dette jeg jobber for, og jeg har hatt flere gode enkelthopp etter rennene på Lillehammer første helga i desember. Jeg reiser heller ikke til hoppuken for å komme langt ned på resultatlistene. Målet er å hevde seg blant de beste, sier Jacobsen.

– Jacobsen har hatt OK resultater. I Vikersund var han ikke helt på topp, men de som så ham har fortalt meg at han er nær ved å få ut sitt potensial. Det ville være fantastisk om det løsner allerede i hoppuka, sier Stöckl til NTB.

Det var en knallhard kamp om å få komme med på hoppukelaget. I realiteten sto de to siste plassene mellom Jacobsen, Tande, Tom Hilde og Andreas Stjernen.

Anders Jacobsen er siste nordmann med en sammenlagtseier i hoppuka. Det klarte han i gjennombruddssesongen 2006/07. Ringkollen-hopperen er også siste norske vinner av et hoppukerenn (i januar 2013).

Debutanter

Både Johann André Forfang (19) og Phillip Sjøen (fyller 19 julaften) fikk i helgen hver sin verdenscupdebut. Begge kom godt fra det. Sjøen ble nummer 11 lørdag og 26 søndag, mens Forfang hoppet inn til 12.- og 19.-plass i Engelberg.

— Det var en bra debut. Vi fikk prøvd oss på det øverste nivået, og det er kult å være i gang. Ny debut venter oss i hoppuka om noen dager. Vi gleder oss. Hoppuka er kanskje det største innen hopp vi kan oppleve, så dette blir artig, sier Sjøen og Forfang i en felles uttalelse.

Daniel André Tande debuterte i verdenscupen for snart ett år siden, men er med på det norske hoppukelaget for første gang.

Hoppuken starter førstkommende søndag i tyske Oberstdorf. Deretter går det tradisjonelle nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, før det hele rundes av med renn i østerrikske Innsbruck og Bischofshofen henholdsvis 4. og 6. januar. (©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Dette er trolig laget i Hoppuka

  1. Hopp