Arna-Bjørnar leter verden rundt etter nye spillere

Trener Morten Røssland innrømmer at laget er avhengig av forsterkninger i sommer.

VANT: Ine Wedaa og Arna-Bjørnar tok tre poeng mot Klepp lørdag.
Publisert: Publisert:

En smellvakker scoring av Emilie Nautnes før kampen var skikkelig i gang. Og en strafferedning Alyssa Giannetti som få gjør etter henne. Det var øyeblikkene som sørget for at Arna-Bjørnar tok tre poeng hjemme mot Klepp lørdag.

Kjapt ute: Emilie Nautnes scoret allerede etter to minutter.

Etter en svak start har rødtrøyene fått fasong på spillet sitt, og klatret opp på femteplass på tabellen.

Les også

Emilie Nautnes (17) senket Klepp

Likevel: medaljekamp virker fjernt for laget som tok bronse tre år på rad fra 2012 til 2014. Lagets viktigste spiller Maria Brochmann er ute med skade resten av sesongen, og stallen er mildt uttrykt kritisk tynn. I flere av vårens bortekamper har Arna-Bjørnar stilt med to utespillere på benken. Mot Klepp hjemme var tallet fire.

Trener Morten Røssland er klar på at det ikke er nok.

— Det holder ikke inn, det vet jeg, sier Røssland.

Henter Sogndal-talent

Det betyr at han skal bruke sommeren på spillerjakt.

Les også

Årsverste for Sandviken: - Nitrist tap

— Vi skal ha inn spillere, men vi skal ha de riktige typene. Nå har vi en åtte-ti navn på blokken, men må gjøre en kvalitetssjekk. Vi må se at de passer hos oss, sier treneren.

Arne-Bjørnar-trener Morten Røssland.

Han mener det er viktig med forsterkninger ikke bare med tanke på å styrke laget på kort sikt, men også for å gi bedre matching i treningshverdagen for spillerne som allerede er i klubben. Røssland sier at han ønsker seg både en spiss, en kant og en midtstopper til høstsesongen starter i august.— Vi har et ansvar overfor dem som skal utvikle seg her. De må ha noe å strekke seg etter, én eller to gode referansespillere, sier han.

Allerede er det klart at Thea Bjelde (16) kommer fra Sogndal. Ellers søker Arna-Bjørnar både innenlands og utenlands. I løpet av et par uker kommer det spillere fra Sverige, USA og Nigeria på prøvespill.

Les også

Arna-Bjørnar-sjefen: - Bort med gnagsår, betennelser og forkjølelse

— Må ha forsterkninger

Også Arna-Bjørnars spillere er klare på at situasjonen er kritisk.

— Vi er begrenset med spillere på trening, og hvis vi får noen flere skader, er vi veldig ille ute. Vi har ikke råd til det, og det er litt skummelt å tenke på det på den måten. Samtidig har vi kvalitet på de spillerne vi har, og vi er godt trent, sier Lisa Naalsund.

- Trenger dere nye spillere i sommer?

— Ja, det hadde vært greit. Det er ikke så mange lag som hadde vært komfortable med en så liten stall. Vi må få forsterkninger, sier midtbanespilleren.

Hun spilte for Arna-Bjørnar da laget var helt i toppen i Norge, men lever greit med at det ikke er tilfelle nå.

— Nøkkelspillere forsvant og vi måtte begynne på nytt. Så vi er ikke utålmodige. Selvfølgelig sikter vi mot medalje, men bruker den tiden vi trenger for å komme dit, sier Naalsund.

Matchvinner Emilie Nautnes er enig.

— Jeg føler det bare går oppover. Vi utvikler oss, men har fortsatt mye å jobbe med, sier Nautnes.

Publisert: