Xhaka takket nei til vaksine - testet positivt

Samme dag som det sveitsiske fotballforbundet gikk ut og anbefalte alle i fotballmiljøet om å la seg vaksinere, testet Granit Xhaka (28) positivt på corona. Landslagskapteinen har takket nei til å la seg vaksinere.

MARERITTUKE: Granit Xhaka har hatt en heller dårlig uke. Her går han av banen etter å ha blitt utvist da Arsenal møtte Manchester City på lørdag.
  • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

En hurtigtest i går var negativ, men den påfølgende PCR-testen var positiv. Dermed ble Arsenal-spilleren satt i karantene på spillerhotellet.

Granit Xhaka er den eneste spilleren på landslaget som ikke er vaksinert. Noen spillere har vært smittet, og har derfor antistoffer i kroppen som gjør at de slipper å vaksinere seg.

Nyheten om den positive prøven til 28-åringen - som skal corona-testes på nytt torsdag - kom samtidig som det sveitsiske fotballforbundet gikk ut og anbefalte alle de 1400 klubbene og 300.000 medlemmene sine om å ta vaksinen.

Oppfordringen fra fotballpresidenten gikk til spillere, dommere, trenere og frivillige.

– For oss er det veldig viktig at så få som mulig i fotballmiljøet kommer i kontakt med viruset og blir smittet, skrev presidenten i sin oppfordring.

Den positive testen gjorde at Xhaka gikk glipp av onsdagens 2–1-seier mot Hellas (treningskamp). Er testen av kapteinen positiv også torsdag, går han glipp av VM-kvalifiseringskampene mot Italia (søndag) og Nord-Irland (onsdag).

Landslagssjef Murat Yakin ville ikke kritisere sin kaptein etter gårsdagens kamp.

– Vi kommer med en anbefaling. Granit er en rollemodell og kaptein, men han er også et menneske. Det får bli hans avgjørelse, sier landslagssjef til SDA om Granit Xhakas valg om ikke å vaksinere seg.

Publisert
  1. Internasjonal fotball
  2. Sveits' herrelandslag fotball
  3. Fotball
BT anbefaler

Vil begrense 17. mai-fyll. – Trist utvikling, sier komitéleder.

– Når folk på en nasjonaldag havner i fysisk håndgemeng, og det er flere tilfeller av slåsskamper i bybildet, er det ikke noe kjekt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Reagerer på 17. mai-fyll: – Det var helt smakløst

  2. Politiet rykket ut til volds­episode på barne­skole

  3. Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

  4. Bil med stans i Magnhildskartunnelen

  5. «Hun skulle vært russ i år, og hun var så klar til å ta fatt på livet»

  6. – Denne restauranten er en attraksjon i seg selv