Lewandowski vant FIFA-prisen som årets spiller

Bayern München kapret en råsterk trippeltriumf i 2020 – og kanskje var det ikke så overraskende at lagets suverene toppscorer Robert Lewandowski (32) overtar tronen som verdens beste fotballspiller.

DIGITAL UTDELING: Programlederne Ruud Gullit (til venstre foran) Reshmin Chowdhury ser FIFA-president Gianni Infantino gi trofeet til Robert Lewandowski.
 • Simon Zetlitz Nessler, VG
 • Øyvind Herrebrøden, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Polakkens foreløpig siste fulltreffer er å overgå superduoen Lionel Messi (33) og Cristiano Ronaldo (35) i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sin kåring av verdens beste fotballspiller for 2020 («The Best»).

Lewandowski hadde vanvittige 55 mål på 47 kamper for 2019/20-sesongen, noe som var med på å ta Bayern til klubbens 30. seriemesterskap, cupmesterskap nummer 20 – og den sjette Champions League-tittelen. I høst har han fulgt opp med 15 mål på 11 kamper i Bundesliga så langt, pluss tre i Champions League.

– For hele verden har dette var et tøft år, så det var et stort lyspunkt da vi vant Champions League-finalen, sier 32-åringen etter å ha fått overrakt trofeet fra president Gianni Infantino.

Prisen må ikke forveksles med «Ballon d’Or», «Gullballen», som i uåret 2020 er blitt besluttet at ikke blir delt ut.

Borussia Dortmunds stjerneskudd Erling Braut Haaland (20), Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen (25) og Lyon-spiss Ada Hegerberg (25) var nominert som kandidater til årets lag, men ingen av de tre norske kom inn i de to elleverne.

Publisert
 1. Fotball
 2. Robert Lewandowski
 3. Cristiano Ronaldo
 4. Lionel Messi
 5. FIFA
BT anbefaler

Nytt hus for rus­avhengige: – Dette skal ikke bli nye Vågsbunnen

Rusavhengige i Bergen har fått et nytt hus i sentrum som de skal styre helt selv. «Huset» skal bli sitt første av sitt slag i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Ettermiddagsrushet: Her er det mest kø

 2. – Første og siste gang jeg synger på Festspillene

 3. Etterforsker om drapsforsøk kan ha vært nødverge

 4. – Du ble ikke bare familien sin solstråle, men mange andre sin solstråle også

 5. Varsler «øl-streik»

 6. Valhammer kritiserer Støres budsjett: – Det holder ikke