Torgil Gjertsen scoret for første gang siden KBK-comebacket

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund - Mjøndalen 1–1) Torgil Gjertsen måtte vente ni kamper før han fikk åpnet målkontoen for sesongen - det gjorde han like godt med en perle av en heading.

 • Silje Meese, VG
Publisert Publisert

Gjertsen returnerte til Kristiansund etter et opphold til polske Wisla Plock. Han ble hentet for å forsterke det offensive spillet, men så langt har det vært målfattig fra trønderen.

– Det er viktig å få i gang angrepsspillerne. Det tror jeg gjorde godt for Gjertsen. Det var kanskje litt uventet at det kom etter en heading. Gjertsen er virkelig på gang og har en stigende formkurve, sier KBK-trener Christian Mickelsen til VG.

Det endret seg da han i første omgang kom flyvende inn på bakre stolpe og stanget et innlegg fra Liridon Kalludra i mål. Passet godt gjorde det også – da Ole Amund Sveen hadde sendt bruntrøyene i føringen.

Etter et drøyt kvarter feilet hjemmelaget i å klarere et innlegg fra Lars Olden Larsen, og Ole Amund Sveen var våken da han snappet opp ballen og banket inn ledermålet.

Kristiansund virket å bli tatt noe på sengen av et offensivt Mjøndalen-lag, men Gjertsen var påskrudd og en av få KBK-spillere som markerte seg fra start.

Laget fra Nordmøre våknet etter hvert, og etter eksemplarisk servering av Kalludra kunne 29-åringen Gjertsen heade inn første scoring for sesongen.

– Det var deilig, og måten det kommer på er både overraskende og deilig. Det er litt bittert å gå av banen uten å vinne, så jeg ikke superglad akkurat nå, men der og da var det deilig, sier målscoreren til VG.

Kristiansund mistet i forrige runde muligheten til å slå klubbrekorden på fem seiere på rad da de røk på en tremålssmell borte mot Haugesund.

I dagens kamp virket det ikke som om revansjelysten var på nivået en forventet, noe som resulterer i poengdeling på Kristiansund Stadion. Dersom Rosenborg slår Lillestrøm i morgen, passerer de KBK på tabellen.

FLYVER: Nikolas Walstad hang ikke med når Gjertsen kom flyvende. Her fra feiringen etter.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Mjøndalen IF
 3. Kristiansund BK
 4. Fotball
BT anbefaler

Politiet jakter en person de mener skal ha forsøkt å voldta ung kvinne

Skal ha gått av på samme busstopp før hendelsen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Sølvi fant sønnen død. Hun skulle ønske hun hadde blitt oppsøkt av et kriseteam.

 2. VG: Politiet vil henlegge sak mot Brann-spiller

 3. Bør helsepersonell tvinges til å ta vaksine? Her er UiB-professorens svar.

 4. Legestudenten løper mer enn to mil om dagen. Resultatet: Tre NM-gull på én uke.

 5. – Jeg merket ikke at jeg kjørte over dem

 6. – Det vil bli gjort flere undersøkelser