Torgil Gjertsen scoret for første gang siden KBK-comebacket

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund - Mjøndalen 1–1) Torgil Gjertsen måtte vente ni kamper før han fikk åpnet målkontoen for sesongen - det gjorde han like godt med en perle av en heading.

 • Silje Meese, VG
Publisert Publisert

Gjertsen returnerte til Kristiansund etter et opphold til polske Wisla Plock. Han ble hentet for å forsterke det offensive spillet, men så langt har det vært målfattig fra trønderen.

– Det er viktig å få i gang angrepsspillerne. Det tror jeg gjorde godt for Gjertsen. Det var kanskje litt uventet at det kom etter en heading. Gjertsen er virkelig på gang og har en stigende formkurve, sier KBK-trener Christian Mickelsen til VG.

Det endret seg da han i første omgang kom flyvende inn på bakre stolpe og stanget et innlegg fra Liridon Kalludra i mål. Passet godt gjorde det også – da Ole Amund Sveen hadde sendt bruntrøyene i føringen.

Etter et drøyt kvarter feilet hjemmelaget i å klarere et innlegg fra Lars Olden Larsen, og Ole Amund Sveen var våken da han snappet opp ballen og banket inn ledermålet.

Kristiansund virket å bli tatt noe på sengen av et offensivt Mjøndalen-lag, men Gjertsen var påskrudd og en av få KBK-spillere som markerte seg fra start.

Laget fra Nordmøre våknet etter hvert, og etter eksemplarisk servering av Kalludra kunne 29-åringen Gjertsen heade inn første scoring for sesongen.

– Det var deilig, og måten det kommer på er både overraskende og deilig. Det er litt bittert å gå av banen uten å vinne, så jeg ikke superglad akkurat nå, men der og da var det deilig, sier målscoreren til VG.

Kristiansund mistet i forrige runde muligheten til å slå klubbrekorden på fem seiere på rad da de røk på en tremålssmell borte mot Haugesund.

I dagens kamp virket det ikke som om revansjelysten var på nivået en forventet, noe som resulterer i poengdeling på Kristiansund Stadion. Dersom Rosenborg slår Lillestrøm i morgen, passerer de KBK på tabellen.

FLYVER: Nikolas Walstad hang ikke med når Gjertsen kom flyvende. Her fra feiringen etter.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Mjøndalen IF
 3. Kristiansund BK
 4. Fotball
BT anbefaler

Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mistenker hærverk på togstasjon

 2. Tunneler ved Nesttun stengt etter melding om brann

 3. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

 4. Utenfra likner den en hurtig­båt. Bli med inn i superfartøyet.

 5. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.

 6. Det utskjelte selskapet får to nye år i Bergen. – Vi er meget fornøyde, for å si det forsiktig.