Midtbanekjøpet gir ny forsvarskamp i Brann

Slik får den nye spilleren konsekvenser for resten av laget.

TETT OM PLASSENE: Fredrik Knudsen (høyest) og Jonas Grønner er to av mange forsvarere som nå kjemper en hard kamp om midtstopperplassene i Brann. Her er de røde i aksjon på treningsleir på Bømlo sist uke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mandag ble den defensive midtbanespilleren Sivert Heltne Nilsen (23) Brann-mann. Det får konsekvenser ikke bare for klubbens øvrige midtbanespillere, men også for dem i forsvaret.

Fordi behovet for å bruke enten Bismar Acosta (28) eller Vadim Demidov (28) på midtbanen ikke lenger er der.

— At Sivert er kommet inn gir ringvirkninger, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Mange vil mene at Brann-stallen er dårlig balansert. Den består av mange spisser og mange midtstoppere, men få backer og - i hvert fall inntil nylig - få midtbanespillere.

— Konkurransen er tøffere nå når Sivert er kommet inn. Både for dem sentralt på midtbanen og for dem som har spilt midtstoppere. Det naturlige nå er jo at Vadim og Bismar vil vurderes til midtstopperplassene, heller enn på midtbanen, sier Soltvedt.

Han legger til at treneren, Lars Arne Nilsen, selvsagt bestemmer det. Men Nilsen er enig med Soltvedt.

— Det er et luksusproblem. Vi har mange gode midtstoppere, og med en defensiv midtbanespiller inn, blir det enda større konkurranse på stopperplass. Sånn er det. Det er posisjonen der vi har mest problemer med å holde folk fornøyde, sier Nilsen.

Les også

Brann-treneren innrømmer sjansespill: - Da vil hodet mitt kreves på et fat

Slik ble de drillet

På onsdagens Brann-trening ble Demidov og Acosta drillet sammen som midtstoppere. Azar Karadas (33), Jonas Grønner (21) og Fredrik Pallesen Knudsen (18) var henvist til et slags «reservelag».

— Jeg har ofte følt meg best når jeg er i utfordrerposisjon. Nå er konkurransen hardere enn noen gang før i min Brann-tid, og jeg vet at jeg må gjøre en knalljobb for å ta en av plassene. Likevel er jeg innstilt på å gjøre det, sier Knudsen om stopperkampen til BT.

Han og jevnaldrende Fredrik Heggland, som er langtidsskadet, er muligens dem som vil få det tøffest på kort sikt i Brann. Trener Nilsen utelukker ikke at det kan bli aktuelt med utlån for talentene.

— Det vil ha litt med hvordan de responderer fremover. Knudsen har spilt ganske mye i år og tatt kjempesteg. Han kan ha veldig godt bare av å se Demidov og Acosta på treningsfeltet. Utfordringene hans er først og fremst taktiske, og på den biten kan han lære mye av dem. Men det blir et spørsmål om spilletid, så det med utlån er en vurdering vi må ta. Heller ikke Jonas Grønner, eller noen av de andre, vil være fornøyde med ikke å spille. Alle må være på tå hev, sier sjefen.

Les også

- Far og sønn-samarbeidet trenger ikke å bli et problem

Får tips av konkurrenten

Fredrik Knudsen er enig i at det er utviklende bare å trene med veteranene.

— Jeg lærer av dem hver dag og får hele tiden gode tips av Vadim. At det er mange gode stoppere, kan slå positivt ut for utviklingen min. Jeg har jo også kjempet meg inn på laget tidligere, sier den høyreiste tenåringen.

Der Brann definitivt ikke behøver å gå til innkjøp av en midtstopper, er situasjonen prekær på venstrebacken. Etter at Erdin Demir ble solgt til belgisk fotball, er bare Erlend Hanstveit (34) et naturlig alternativ der.

— Jeg tror alle ser at vi trenger en venstreback. Rune jobber med det hele tiden og forhåpentlig får vi det til. Vi må ha den rette typen inn i så fall, det er viktig fordi ingenting skal få ødelegge det vi ønsker å bygge opp, sier Lars Arne Nilsen.

- Gjelder mantraet om at noen nå må ut, før noen kommer inn, Soltvedt?

— Det er ufattelig vanskelig å legge kabalen med spillere inn og ut nå, med usikkerhet rundt divisjonen vi spiller neste år. Den økonomiske situasjonen er også så prekær at det er utgangspunktet. Vi kan ikke få inn to-tre mann, uten at noen går ut. Heldigvis er stallen vår veldig sterk som den er, sier sportssjefen.

Publisert: