Her er planen for å få Brann til å orke mer

Mer og hardere: Lars Arne Nilsen vil ha spillere som er bedre trent, og innfører nå gradvis mer trening. -Vi må løpe mye mer, er hans konklusjon. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen
Publisert: Publisert:

Doble økter ## Hardere trening ## Intervalløkter midt i uken

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Lars Arne Nilsen har testet Brann-spillernes fysiske nivå. Resultatene vil han ikke ut med, men konsekvensene av testen vil alle spillerne få merke. Nå blir det andre boller.

— Det som er vanskelig er at vi mangler løpskraft, og det må vi skjule på en eller annen måte. Det prøvde vi mot Sogndal, hvor vi ville slå langt og låse Sogndal høyt oppe. Da blir ikke den mangelen på løpskraft så viktig. Det samme hadde vært tilfelle hvis vi hadde lagt oss lavt og jobbet i en ramme.

/- Hver gang en spiller kommer til Brann, blir han dårligere/

Hør ukens BT-podkast her:

Men forsøket til Nilsen lyktes ikke. Brann ble løpt i senk, og forskjellen i energinivåene på de hvite og de røde var synlig for alle og enhver. Men Nilsen kan ikke umiddelbart iverksette sin plan for å få spillertroppen i form.

— Vi må bli ferdig med disse tre kampene; Sarpsborg, Bærum og Kristiansund, så skal vi legge inn doble økter for å få inn mer løpskraft. Vi skal springe mer enn vi gjør. Grunntreningsperioden er ferdig, vi kan ikke kjøre dem i senk. Vi er nødt til å vinne kamper også. Det blir en avveining, hvor mye mer trening kan vi legge inn.

Les også

Spillerne avviser ukultur i Brann

— En skikkelig tøff økt

Nilsen er nøye med å ikke kritisere sin forgjenger på Nymarksfeltet. Men det er åpenbart at han ønsker en tropp som er langt bedre trent

— Det er ikke dårlig, vi så både mot Åsane og Bryne at vi kan løpe mye. Men vi må få så pass mye adrenalin i guttene at vi tåler smerten. Spørsmålet er hvor mye av den mangelen på løpskraft er på grunn av det mentale og hvor mye er fysisk? For vi kan jage, vi er et jage-lag, mener han.

Avveiningen er hvor mye Nilsen kan øke treningsdosene uten å få stokk stive bein som resultat. Det er ikke i juli fotballspillere skal øke sin fysiske kapasitet, normalt skal den i sesongen kun vedlikeholdes.

- Må du kompensere mangelen på løpskraft med å mobilisere entusiasme og overskudd?

— Ja, lite grann. Vi må faktisk det i vår trening inn mot kampene, så må vi trene hardere etter kamp.

Konkret planlegger Nilsen følgende justeringer av treningsopplegget nå:

— Vi har prøvd med å kjøre mer trening dagen etter kamp. I tillegg legger vi inn en ekstra økt med løpstrening, en skikkelig tøff intervalløkt midt i uken. Så er jeg usikker på hvor mye mer vi kan legge inn.

Formålet er meget tydelig:

— Vi må løpe mye, mye mer. Det er det ingen tvil om. Løpskraft inn

- Fordi spillestilen krever det?

— Ja, det gjør den. Jeg er avhengig av kanter som løper fra 16-meter til 16-meter. Hvis ikke disse guttene greier det, så må vi få inn andre som klarer det.

Les også

Brann pepet av banen etter å ha fått «sognebank»

— Kjør på!

Jonas Grønner var mannen som på vegne av flere av lagkameratene gikk til det skritt å etterlyse mer trening fra Rikard Norling og hans fysiske trener Simon Hollyhead. Da justerte trenerne dosene noe. Nå blir det enda mer, og Grønner hilser det velkommen.

— Jeg liker å trene mye, og sier bare: Kjør på!

- Trengs det?

— Det er klart at det trengs å trene.

Er det her problemet ligger?

— Du kan aldri få nok løpskraft, men jeg tror ikke det er der det største problemet er. Det er nok mer sammensatt enn som så, det er flere andre ting som spiller inn, mener Grønner.

Han er en av flere som har brukt å trene på egenhånd, utenom fellestreningene. Men han synes det er bra at det blir flere fellesøkter.

— Jeg tror de fleste liker å trene, når man er her på ettermiddagene, treffer man som regel på andre. Men jeg tror vi har godt av å trene mye sammen.

Publisert: