Brann-treneren om Grønner: - Heller en tiger enn en pus

Jonas Grønner har fått stempel på seg for å være heit i toppen. Lars Arne Nilsen vil temme tigeren.

Ut: Jonas Grønner har levert sine feil i Brann-trøyen. Nå vil treneren temme tigeren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Grønner har oftest vært nådeløs mot seg selv. Han har laget straffespark, gjort tabber og blitt utvist. Mot Åsane hendte det siste. Mest av alt irriterer det stopperen selv, men Lars Arne Nilsen har også uttalt at han må spille sikrere.

Det var før utvisningen. Nå gir han spilleren støtte.

— Det er bedre å ha en tiger du må temme, enn en pusekatt du må få til å bli aggressiv. Så gi meg ville tigrer å temme, pusekatter kan spille andre steder – og mot Åsane hadde vi for mange av dem. Vi skal temme tigeren sakte, men sikkert. Jonas kommer til å bli en kanonspiller for Brann.

Les også

Brann-børsen: Fra «sjanseløs» til «patent»

— Stygg takling

Nilsens dom over taklingen er bunn ærlig:

— Jonas har hatt noen utfordringer med at det går hett for seg noen ganger. Han bommet litt på den taklingen, og da må han ut et par kamper. Han gikk for tøft til, og selv om det ikke var bevisst var det en stygg takling og et rødt kort. Vi kommer uansett til å få bruk for Jonas.

Grønner er selv klar over sine utfordringer.

— Du har fått et stempel på deg for å gjøre tabber. Nå ble du utvist. Hvordan ser du på det?

— Jeg føler ikke dette hører inn i den kategorien. Jeg var for seint ute i taklingen. Men det var selvfølgelig ugunstig for meg at dette skjedde nå. Jeg var skuffet over ikke å spille de siste kampene, og fikk sjansen nå...

Les også

Her hevder Grønner han blir spyttet på

— Blir blåst opp

Han vet godt at selv om han regnes blant landets beste unge stoppere, har han også et rykte på seg for å være i overkant heit i planeten. Han gjorde ikke omdømmet bedre ved å måke ned Senai Hagos onsdag kveld.

— Jeg kjenner litt på det at hvis jeg gjør en nesten-tabbe, blir det blåst opp veldig fordi det er nettopp meg. Det kan være min feil fordi jeg er så ærlig når jeg ikke er fornøyd med egen innsats. Men jeg har ikke hatt så mange feil fra høsten i fjor og frem til nå. Sist jeg hadde en soleklar tabbe var mot Strømsgodset i fjor, da Peter Kovacs scoret.

- Er stempelet urettferdig?

— Det har kommet av en grunn. Men jeg har gjerne tatt for mye ansvar for de tabbene jeg har gjort, og da blir det gjerne til at jeg og andre legger mer merke til de feilene jeg gjør. Jeg vil nok alltid være en spiller som har tilbakefall, fordi følelsene tar overhånd. Det kommer av at det betyr enormt mye for meg å spille for Brann.

Grønner uttalte etter Åsane-kampen at han var uenig i det røde kortet. Nå har han sett situasjonen på video

— Jeg så på TV i ro og mak da jeg kom hjem. Jeg ble overrasket over å få rødt kort underveis i kampen. Når jeg ser situasjonen om igjen er det ingen tvil om at det var en stygg takling, og jeg tror ikke jeg skal si så mye på at det ble rødt kort..

Video: Her forteller spillerne sine versjoner:

BALLSPARK-PODCAST:

Publisert: