Er det plass til Branns toppscorer i den nye formasjonen?

Jakob Orlov innser at konkurransen i angrep er hardere.

SKADET: Jakob Orlov er for tiden ute med en leddbåndsskade, men har begynt å trene med ball for seg selv. Lars Arne Nilsen ser ikke på svensken som aktuell for kamp før etter sommerferien.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NYMARK GRESS (bt.no): Noe av det første Lars Arne Nilsen gjorde som Brann-trener, var å legge om formasjonen fra 4-4-2 til 4-3-3. Flere eksperter har ment at den nye formasjonen passer Branns spillermateriale bedre, og noen av spillerne har vist tegn på at det stemmer.

En annen følge av endringen er at konkurransen vil øke i noen posisjoner, spesielt helt øverst på banen. Jakob Orlov er en spiller som de fleste vil mene hører hjemme midt foran mål, og ikke som en høyre eller venstre angriper i et 4-3-3-system. Ser man slik på det, har han kun én plass å kjempe om.

Tilskuer

— Selv ser jeg meg som en "central forward", det er der jeg vil spille. Men samtidig er det elleve plasser på banen, og i yngre år spilte jeg på flanken også, sier Orlov.

En leddbåndsskade satte ham ut av spill allerede før Nilsen overtok Brann, og fremdeles vil det ta noen uker før Orlov er aktuell for kamp igjen. 29-åringen ble Branns toppscorer med sine ni mål i fjor, og har scoret fire på syv kamper i år (flest sammen med Erik Huseklepp). Han skulle så gjerne ha vist frem sine goalgetteregenskaper også for den nye treneren.

— Det er klart konkurransen blir tøffere, men den fighten må man ta. Akkurat nå er det dessverre ikke så mye jeg får gjort, sier Orlov etter å ha vært gjennom et individuelt opplegg på Nymark-gresset med manuellterapeut Vegard Vågene.

Les også

Nå skal Nilsen teste Brann-spillernes kondisjon

Pedersen hyllet

Mens Orlov har vært tilskuer, har Marcus Pedersen gjort comeback etter sin langtidsskade. Hamar-karen står med to mål på de to siste kampene, og ser ut til å ha lagt beslag på midtspiss-posisjonen i overskuelig fremtid. Han fikk en voksen dose skryt av trener Nilsen etter seieren over Åsane.

— Hvis jeg skulle valgt én spiss i Norge, så hadde jeg valgt ham. Ingen andre, sa Nilsen om Pedersen til BT da.

Når treneren får spørsmål om Orlov og den tilspissede konkurransen, trekker treneren frem at det nå er én ekstra spissplass i forhold til tidligere. Men som han sier:

- Trenger alle

— Noen er typiske midtspisser, mens noen er kanter. Orlov er nok mest aktuell sentralt, sier Nilsen.

Han fastslår at det er på midtstopperplass og spissplass han har best dekning.

— Spissene våre har forskjellige egenskaper som vi kan bruke alt etter motstander og hvordan kampene ser ut. Azar (Karadas) kan gå inn og gjøre en viktig jobb når vi trenger duellkraft. Orlov er mer en allrounder som er bra på det meste, mens Marcus (Pedersen) har sin spisskompetanse, akkurat som Alejandro Castro. Det er viktig å ha flere alternativer, og vi trenger alle vi har, sier Nilsen.

Publisert