Maktdemonstrasjon av Boonen da Thor Hushovd falt

<p><strong>ROUBAIX (<a href="http://www.fvn.no">fvn.no</a>):</strong> — Fortsatte å gi på i ren fortvilelse, sier knust Hushovd etter velten.</p>

Publisert Publisert

bone Foto: Jon Anders Skau

Belgium's Tom Boonen (L) leads Italy's Felippe Pozzato over a cobblestoned section of the Paris-Roubaix cycling classic in northern France, April 8, 2012. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Foto: SCANPIX

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen hadde en god tone de siste minuttene før starten gikk.Foto Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau

  • Kjetil Flygind
  • Christian Skare Stendal
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Med seks mil igjen av årets Paris-Roubaix gikk Thor Hushovd (34) over ende i forbindelse med en rundkjøring. Verdensmesteren fra 2010 kom seg raskt opp på sykkelen igjen, men mistet likevel tid. I tillegg fikk han brukbart med juling i fallet. Der og da var det over og slutt for Hushovd med tanke på seier.

  • Se Tom Boonens seiersmarsj i videoen øverst i saken.

Selv om stedet Hushovd falt på ikke var det verste stedet å velte, mistet han mye tid og klarte aldri å hente inn igjen gruppen som jaget på i front av feltet.

— Det var min egen feil at jeg veltet, ikke noe å si på det. Jeg skjønte det var over med en gang, sier en skuffet Thor Hushovd etter løpet.

- Er det en forbannelse med deg og Paris-Roubaix?

- Slutt å gnåle om den forbanna forbannelsen. Det er ikke noen forbannelse her og det er ingen forbannelse med den VM-trøya , sier en irritert Hushovd til Fædrelandsvennen.

Til TV 2 forteller han om hva som skjedde da han veltet.

- Juan Antonio Flecha (Team Sky) holdt på å kjøre på en politimann, og gjorde en brå bevegelse. Da måtte jeg hoppe over en midtrabatt og landet skeivt og gikk i bakken. Der og da skjønte jeg at det var over, men i fortvilelse bare fortsatte jeg å gi på , sier han.

Mens Hushovd kjempet for å komme tilbake til teten, satt Edvald Boasson Hagen bra med. Men da Tom Boonen, vårens store rytter, angrep, klarte ikke Team Sky-rytteren å følge. I stedet økte Tom Boonen til gruppen bak, og kunne trille i ensom triumf inn på velodromen i Roubaix til sin fjerde seier i Paris-Roubaix.

Det betyr at han er sammen med Roger De Vlaeminck øverst på tronen med fire seirer i dette prestisjetunge sykkelrittet.

Sebastien Turgot tok andreplassen foran Thor Hushovds lagkamerat Alessandro Ballan.

For de norske rytterne ble det altså ingen jubeldag. Thor Hushovd forsvant etter velten, selv om han jobbet intenst – sammen med blant andre sin lagkompis George Hincapie for å komme tilbake, mens Alexander Kristoff, som så pigg ut lenge, ble kjørt av noe tidligere. Han slet med diaré i morgentimene, og dette kan ha sugd energi ut av Kristoff, som har vist meget bra form i det siste, blant annet med seieren i De Panne nylig.

Edvald Boasson Hagen satt igjen og jobbet steinhardt for å tette luken til Boonen, men klarte aldri å kjøre inn den belgiske sykkelstjernen - i stedet måtte han slippe forfølgergruppen.

Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen punkterte mot slutten av rittet.

Ifølge resultatlistene kom Thor Hushovd inn på 14.plass - 4.23 bak Boonen. Boasson Hagen ble nummer 42, mens Alexander Kristoff kom på 57. plass.

Etter løpet var Hushovd bare skuffet.

— Det var dette som var det store målet mitt. Men det er bare meg selv jeg må takke, sier han.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  2. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  3. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  4. Jeg husker frokostene hos pappa annenhver helg

  5. By i Spania stenges ned

  6. Her svarer han om kvelden alt gikk galt