- Skal gjøre Sør Arena til et fort

Det er optimisme i Start-leiren etter to seiere mot eliteseriemotstand på hjemmebane.

Publisert Publisert
 • Nicolai Olsen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

START – BRANN 3-1 (0-0)

SØR ARENA (fvn.no): — Nå har vi grunn til å smile én uke før det braker løs. Vi scoret noen flotte mål og slapp Brann til få sjanser, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter 3-1-seieren over gamleklubben Brann.

— Vi har vært gode bakover i de siste to kampene, og i andre omgang fikk vi vist at vi også kan score flere mål, sier Starts Matthias Vilhjalmsson, som fastsatte sluttresultatet til 3-1. ## To seiere og én uavgjort

Etter oppholdet på La Manga, har Start spilt tre treningskamper hjemme, i tillegg til én i Danmark. Det har resultert to seiere og én uavgjort.

— Vi skal gjøre Sør Arena til et fort. Det skal ikke være lett å komme hit og ta poeng. Nå har vi vært gode de siste kampene, men det er først kommende søndag det gjelder, sier Vilhjalmsson.

— Nå har denne backfireren fått lov til å spille sammen over tid, at det ser veldig bra ut. Vi er kompakte og nekter Brann å få særlig med sjanser, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter 3-1-seieren over gamleklubben.

Tok over etter pause

Etter en jevnspilt første omgang, ble de første ti minuttene av etter pause svært avgjørende for resten av kampen. Da hadde Start tatt ledelsen ved Gudmundur Kristjansson og Brann blitt redusert til ti mann da Daniel Moisov ble sendt i dusjen. Deretter byttet Mjelde inn Ernest Asante, som ikke var på banen i mange minutter før han la på til 2-0. — I første omgang var det litt opp og ned, men etter hvilen hadde vi full kontroll, oppsummerer Vilhjalmsson.

Ønsket å få det røde kortet «annullert»

Start-treneren håpet å få spille mot 11 spillere hele kampen. Etter at Moisov fikk det røde kort, spurte Mjelde om Brann kunne sette innpå en spiller til, men fikk nei.

— Jeg ønsket å få spille mot et fullt lag, for å få den mest naturlige matchingen. Men jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig. Dermed ble jo kampen litt annerledes, sier Start-treneren.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
5Rosenborg1363422111121
6Kristiansund135622618821
7Brann135351820-218
8Stabæk134541618-217
9Sandefjord Fotball135171523-816
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Smittet student gikk på fadderarrangementer før prøvesvaret kom

 2. Over 600 testa for korona i Bergen i går. 95 møtte ikkje opp.

 3. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

 4. Ingebrigtsen tok ett grep som fersk RBK-sjef. Plutselig løsnet alt.

 5. Hasteinnkaller til pressekonferanse om korona og reiser

 6. – Det var ikke ungdommen som sendte oss til syden

 1. Forsesong
 2. Eliteserien
 3. SK Brann
 4. IK Start