- Ikke aktuelt å si ja til tilbudet

Nye kutt i lønnen er årsaken til at verken Vegard Aanestad eller Kenneth Sola kommer til enighet med Sandnes Ulf. I tillegg er Ole Kristian Langås ferdig i klubben.

KAN FORSVINNE: Vegard Aanestad ønsker å fortsette i Sandnes Ulf, men sier han ikke kan gjøre det med betingelsene i det nye tilbudet. Her i kamp mot Lillestrøms Moryke Fofana i 2014-sesongen.
  • Stig Nilssen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SANDNES: — Det er ikke aktuelt for meg å takke ja til det første tilbudet Sandnes Ulf har kommet med. Derfor har jeg gitt dem et motkrav. Det har jeg foreløpig ikke fått svar på, sier Vegard Aanestad til Aftenbladet.

Høyrebacken har vært plaget med mye skader de siste sesongene. En vond leddkapsel i stortåen sørget for at han bare kunne spille 15 av de 30 seriekampene i 2015-sesongen.

Samtidig skal Sandnes Ulf kutte kostnader etter at det ble klart at laget blir værende i 1. divisjon. Klubben havnet på en svært skuffende 7. plass. Det beskriver trener Bengt Sæternes beskriver som en totalt mislykket sesong.

Les også

Sandnes Ulf vil ha eliteseriekeeper

Metallsåle i skoen

Vegard Aanestad er klar på at han ikke har mer å gå når det kommer til kutt i lønnen. Etter nedrykket fra eliteserien i fjor forsvant 20 prosent av årslønnen. I den nye avtalen ligger det inne nok et kutt.

— Jeg har ikke mer å gå på. Derfor har vi diskutert om det er mulig å jobbe ved siden av fotballen, men det spørsmålet er uavklart, forklarer Aanestad.

- Du har vært mye skadet og ikke vært i stand til å bidra for fullt, skjønner du at klubben må være forsiktig?

— Det har nok en del å si for forhandlingskortet mitt, jeg har ikke fått vist meg fram fra min beste side. Men jeg har vært i klubben i seks sesonger og vet hva jeg har inne. Dessuten blir skadesituasjonen min mye bedre neste år, svarer Aanestad.

- Hvordan vet du det?

— På grunn av skaden løp jeg rundt med en metallsåle i skoen i flere måneder av årets sesong. Etter at jeg tok den bort har jeg kjent meg mye bedre, påpeker Randaberg-karen.

- Hva gjør du dersom du ikke kommer til enighet med Sandnes Ulf?

— Da får jeg se meg om etter andre muligheter. Jeg er 28 år og har seks år igjen av karrieren, men har lyst å fortsette i Sandnes Ulf, sier Aanestad.

Les også

Bryne og Ulf jakter samme spiller

Langås ferdig

Sandnes Ulf skal kutte 1,5-2 millioner kroner i budsjettet for spillerlønninger neste sesong. Daglig leder Tom Rune Espedal er klar over at forhandlingene blir tøffe.

— Vi skal verdsette lojalitet og lokal identitet, men må samtidig få mest mulig ut av hver krone. Tilbudene skal også stå i samsvar med hvordan spillerne bidrar sportslig, understreker Espedal.

Heller ikke Kenneth Sola har kommet til enighet med klubben om sin ettårskontrakt. Etter det Aftenbladet kjenner til, skal det også der stå på de økonomiske betingelsene i det nye forslaget.

Nå er det også klart at Ole Kristian Langås ikke blir tilbudt ny avtale med Sandnes Ulf. Den offensive spilleren står dermed fritt til å finne seg en ny klubb.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
BT anbefaler

De har kjempet om Bergen i snart to år. Nå er det bestemt hvem som får bli.

Kommunen har nå bestemt hvilke tre selskaper som får dele byen mellom seg de neste to årene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.

  2. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

  3. Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

  4. – Han var en frisk og sprek ung mann

  5. Mistenker hærverk på togstasjon

  6. UP bøtela 30 og tok lappen fra to