Brann-sjefen om opprykksdagen: - Jeg hadde det vondt

Da han så gleden til spillerne, var alt slitet verdt det.

SJEFENE: Daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen jublet for Brann-opprykk onsdag. Foto: Ørjan Deisz
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Smilet sportssjef Rune Soltvedt bød på etter Branns opprykk var stort. Morgenen etter legger han ikke skjul på at følelsene raste inni ham.

Fått med deg denne?

Les også

13 ting jeg lærte i Obos

— Det var en utrolig tung dag, faktisk. Helt til kampen mellom Sogndal og Kristiansund var ferdig, gikk jeg med så mye spenning at jeg hadde det vondt. Rett og slett, sier Soltvedt.

  • Her kan du lese Tore Strands kommentar: Et «ujålete opprykk».

Det sier noe om at man ikke følte seg sikre på noe som helst, innerst i Brann-leiren. Sportssjefen takket nei til å være med på BTs tv-sending under kampen som ga Brann-opprykk. Han kom sent til Stadion, der klubben samlet seg. Meldingen om Kristiansunds siste redusering, som gjorde at det bare manglet ett mål på å utsette Brann-festen, fikk han på telefon. Han trodde det knapt.

Har du fått med deg podkasten etter opprykket?

Sov tre timer

Litt senere var det over. Da kunne Soltvedt endelig kjenne på lettelse.

— Å stå på Stadion med dem du har vært i krigen med da, var fantastisk. Det var verdt alt slitet å få se gleden til spillerne, som har hatt så voldsom motgang, sier Soltvedt.

Natt til torsdag sov han tre timer. BT er først i kontakt med ham mens hans venter på bussen torsdag morgen. Noe senere er han i bedre posisjon til å prate om kvelden som var.

— Det var et eventyr. Vi sang og koste oss. Det er veldig deilig å nå det man har jobbet mot. Alt løser seg ikke for Brann som klubb etter opprykket, men å gå på en sesong nummer to i 1. divisjon, hadde gjort ting mye verre. Det hadde vært en helt annen virkelighet enn den vi får nå, sier Soltvedt.

- Nå kan vi ta tak

Om få dager kommer Lars Arne Nilsen til å skrive på en ny kontrakt som Brann-trener. Det er en av mange avklaringer som kommer i tiden fremover.

— Det er mye som har stått på vent, fordi vi ikke har fått avklart divisjonsstatusen vår for neste år. Nå kan vi begynne å ta tak. Vi kan jobbe på en helt annen måte nå, sier Soltvedt.

Spillere skal komme inn, spillere skal forsvinne ut, kontrakter kan forlenges.

— Vi har en del spillere på utgående kontrakt. De må vi ha samtaler med, vi må se dem i øynene og si hva vi tenker, sier Soltvedt.

Lite er avklart til nå, heller ikke hva som skjer med de to spillerne Brann har lånt ut til andre klubber - Amin Askar (Sarpsborg 08) og Jakob Orlov (Hammarby).

— Nå blir det et hardt arbeid med å få ting til plass for 2016. Det er kort tid til eliteserien starter, sier Rune Soltvedt.

Her kan du se Ballsparks maratonsending fra opprykkskvelden:

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
BT anbefaler

Paracet kan ødelegge for kreft­behandling: – Litt skremt

– Vi må kanskje være forsiktige med bruk av Paracet til disse pasientene, sier Haukeland-overlege.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bil med fire personer i trafikkulykke

  2. Bergen kommune sparket rektor – mener overgrep kunne vært unngått

  3. Elisabeth (46) er spesialpedagog og har jobbet mye med barn med ADHD. Så fikk hun selv diagnosen.

  4. Kjøpte bergenshus til ti millioner. – Det var veldig lenge et luftslott.

  5. Støvgasseksplosjon på Toro-fabrikken

  6. Paracet kan ødelegge for kreft­behandling: – Litt skremt