Huseklepp strålte som Erik

Erik Huseklepp var strålende da det gjaldt som mest, ikke som spiss, ikke kant. – Han var Erik, smiler Rikard Norling.

Erik Huseklepp strålte på en måte vi sjelden har sett siden returen til Brann.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Norlings 3-5-2-formasjon har gitt uttelling i de to siste kampene, men i går gjorde svensken enda en vri på oppsettet. For Erik Huseklepp var ikke spiss ved siden av Jakob Orlov. Han var ikke kant eller ving, heller, men snarere noe midt i mellom alt.

– Hvordan vil du beskrive den rollen, Norling?

– Han var Erik.

– Erik?

– Ja.

– Og hvordan fungerte det, synes du?

– Jeg synes han gjorde en fantastisk bra kamp. Han var en av dem som holdt på ballen når vi trengte det som mest. Han spilte i 90 minutter og var bra.

Les også

«Tusen takk, Brann!»

– Det funket jo...

Allerede i kampens sjette minutt åpnet Huseklepp den dramatiske festen i Amanda-byen. Han smelte inn Jakob Orlovs innlegg, og ga Brann en utmerket start på kampen. Siden doblet Jakob Orlov ledelsen, før Haugesund siden klarte å komme tilbake i dysten. Etter Kristoffer Barmens dramatiske skade, var det drama på flere fronter i Haugesund. Spillerne undret på hvordan det gikk med kameraten, samtidig som Haugesund hadde redusert og siden utlignet. Først da Luc Kassi tre minutter før slutt scoret for Stabæk, kunne skuldrene til Brann-spillerne senkes en smule.

– Da smilte jeg godt, fansen var helt ville der borte, så da forsto jeg at noe bra hadde skjedd i Sogndal, smiler Huseklepp.

Han mener at han nå «er i nærheten av å prestere slik han ønsker», og var godt fornøyd med bidragene i går.

– Jeg gjorde en god kamp. Men jeg vil ikke si noe om jeg fortjener å være i startelleveren. Det er treneren som bestemmer, så det der får andre vurdere.

– Hvilken rolle hadde du?

– Jeg hadde en litt fri rolle i mellomrommet på høyresiden. Det var kanskje en uvanlig rolle, men det funket jo, smiler han.

– Det at du fungerte bedre, henger det sammen med at dere spilte mer direkte?

– Ja. Det passet meg fint at vi tok kontringene, men vi kunne kanskje vært enda hvassere på akkurat det.

Les også

Derfor mener Brann-keeperen Sogndal fortjente å rykke ned

Motivert av fans

Brann-spillerne dro til Haugesund allerede lørdag, på grunn av fotballforbundets regler rundt den siste serierunden. Søndag formiddag traff han på fansen på hotellet i Haugesund. Det lot han seg tenne av.

– De satt i baren på hotellet. Hver gang jeg gikk forbi, ropte de «Huseklepp, Huseklepp». Det inspirerte meg, faktisk.

En annen ting som satte fart i 30-åringen, var uttalelsene til Sogndal-trener Jonas Olsson etter at sogningene tapte i Bergen forrige helg. Da uttalte treneren at han var trygg på at Brann uansett kom til å tape i Haugesund.

– Altså: Jeg ønsker ikke noen noe vondt, men når de sa det der, så... Det motiverte oss bare.

Andreas Vindheim ordnet seieren for Brann ti minutter på overtid (Barmens skadeavbrekk varte i tolv minutter), og da kunne fansen feire på ordentlig.

Les også

Brann fra dødball til matchball

En som ikke feiret noe særlig, var Brann-trener Rikard Norling. Han så langt dystrere ut enn han har fremstått etter kamper Brann har tapt.

– Jo, jeg er glad. men samtidig er det viktig at vi holder beina på rett plass: På jorden. Vi har ikke gjort annet enn å skaffe oss en livline i form av to kvalifiseringskamper.

Huseklepp er opptatt av at Brann tar med seg suksessoppskriften fra kampene mot Sogndal og Haugesund inn mot kvalikkampene, som altså blir mot enten Bærum eller Mjøndalen:

– Vi må ta med innstillingen fra disse to kampene. Vi har gått rett i strupen på motstanderne. Bærum har hatt en fantastisk sesong, de kom jo opp fra 2. divisjon, Mjøndalen er jo alltid i playoff. Hvis det blir dem, så har vi mye å revansjere fra i fjor. Da tapte vi 1-2 i cupen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk