Slik takler Strømmen-helten vrakingen

Alejandro Castro scoret i sin første kamp fra start. Det var ikke nok til å beholde spissplassen.

VRAKET: Alejandro Castro scoret i den eneste kampen han har fått starte, seieren over Strømmen. Mot Hødd var han droppet fra startoppstillingen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Han gjorde jobben sin i årets første Stadion-kamp, Alejandro Castro. Branns innleide spiss fra Start, scoret sesongens første hjemmemål mot Strømmen.

Likevel fant ikke trener Rikard Norling plass til ham i startelleveren mot Hødd mandag, i det som var den påfølgende kampen.

Det forklarer Norling på sin egen måte.

— Vi har spisser som konkurrerer. Det er veivalg jeg tar. Denne gangen begynte jeg med Kristoffer (Larsen) og Jakob (Orlov), svarer treneren.

Diplomatisk Castro

På BTs Ballspark-program etter Brann-Strømmen, ble Norling spurt om han anså Castro for å være en «hjemmespiss», en som først og fremst er nyttig i kamper det ventes at Brann dominerer.

Det var, og er, Norling avvisende til.

Castro selv er diplomatisk i uttalelsene sine, etter vrakingen.

BT møtte en molefonken Brann-gjeng på flyplassen i Ålesund tirsdag morgen. Den vrakede spissen, Castro, satt med musikk i øret sammen med landsmann Bismar Acosta, men lot seg villig intervjue om hvordan det var å måtte slite benken – kampen etter å ha scoret.

— Det er sånn fotball er. Det viktige for meg er å være klar når sjansen byr seg, sier Castro.

- Hvordan skal du kjempe deg tilbake på laget?

— For en spiss handler det om å være forberedt. Forsvarsspillere må fokusere på det defensive, jeg må være skarp i boksen. Jeg må konsentrere meg om å være komfortabel og skjerpet der, og så bare vente på å få sjansen. Når jeg får den, må jeg vise at jeg er god nok. Uansett om jeg får spille ett minutt eller en hel kamp, vil jeg hjelpe laget.

Målløs Orlov

Castro kommer ikke med et eneste stikk til Norling for å vrake ham.

— Jeg har ingen problemer. Det er ikke første gangen jeg har sittet på benken, og blir ikke den siste. Treneren er en gentleman, som jeg respekterer.

En annen spiss, Jakob Orlov, har startet alle Branns tre seriekamper i år. Uten å score mål, selv om han rett nok ble snytt for et i Fredrikstad.

— Jeg gjør meg ikke så mye tanker om det, sier Orlov.

- Er det frustrerende?

— Nei, absolutt ikke. Laget er det viktigste. Så lenge andre scorer, er det ikke nøye.

Mandag scoret ingen andre heller.

Publisert: