Årets tøffeste kamp for Jerv

Brann er formlag nummer én i 1. divisjon, og stormer mot opprykk til eliteserien. Onsdag kommer Jerv på besøk til Bergen.

Brann og Jerv barker sammen i Bergen onsdag kveld. Dette bildet er fra kampen på Levermyr i 4. serierunde.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Grimstad: — Det er sesongens tøffeste kamp, sier Jerv-trener Steinar Pedersen.

Brann, som rykket ned fra eliteserien i fjor, har virkelig fått opp dampen i 1. divisjon, og er ubeseiret på sine 13 siste kamper. Det forrige tapet kom da serieleder Sogndal vant 4-0 på Brann Stadion 21. juni.

— Kampen er en utfordring fordi Brann er i dytten. De har gode resultater bak seg, og har etter en trang sesongstart fått spille på seg selvtillit, sier Pedersen.

Jerv, som har hatt et snitt på rundt 1000 tilskuere på hjemmekampene på Levermyr denne sesongen, kommer til å møte rundt 10.000 tilskuere på Brann Stadion onsdag kveld.

— Noen har vært med på det før, og det er sånn man ønsker at det skal være. Det må bare la seg inspirere masse, og spillerne bør bare glede seg. Vi skal bare sørge for at vi er godt forberedt, og ta den fighten det er å spille kamp i Bergen, sier Pedersen.

Les også

Brann frykter billettkaos

Kapteinen har karantene

Grimstad-laget har imponert stort denne sesongen, og ligger på den siste kvalifiseringsplassen i 1. divisjon fire runder før slutt.

— Vi har ikke noen annerledes inngang, og kommer til å angripe denne kampen som alle de andre vi har spilt. Vi gleder oss, sier Pedersen, som må klare seg uten sin kaptein Glenn Andersen i oppgjøret.

Han fikk sitt sjuende gule kort for sesongen mot Bryne sist. I tillegg er Mohammed Fuseini langtidsskadet.

— Ellers er folk friske og raske. Espen Knudsen kommer inn og tar Glenns posisjon, sier Pedersen.

Les også

Formtabellen som får Jæren til å skjelve

— Jerv har imponert

Brann-trener Lars Arne Nilsen skryter av onsdagens motstander.

— Jerv er et lag som har imponert i år, og vi må spille opp mot vårt beste om vi skal ta dem, sier Nilsen, som forventer en tøff kamp.

— De er godt organisert, og er vanskelig å bryte ned. Vi skal prøve å gjøre de så dårlig som mulig, samtidig som vi spiller vårt eget spill, sier han.

Brann må unnvære Kristoffer Barmen, som ble matchvinner mot Kristiansund sist. Midtbanespilleren er ute med karantene. Vadim Demidov er usikker til oppgjøret, og det vil bli tatt en beslutning nærmere kampstart og kapteinen vil spille.

— Hvordan tror du Jerv-spillerne vil takle det å spille foran 10.000 tilskuere?

— Det vil de bli inspirert av, vil jeg tro. Det er vel mange av Jerv-spillerne som har gjort det før også, sier Nilsen.

Det motsatte oppgjøret endte i Grimstad endte for øvrig 2-2 etter at Jerv ledet 2-0 til pause på Levermyr. Alexander Lind og Jan Jenssen scoret målene til Jerv den gang.

Publisert