Det tidlige målet ødela alt for Brann

Ingen mål og nesten ingen sjanser ga tap i Tromsø.

 • Øystein Vik
 • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Tromsø (BT): Her er vår oppsummering av Branns bortekamp i Tromsø. Den endte med 0-1-tap for bergenserne.

7. minutt: Brann har hatt en veldig lei tendens til å slippe inn mål tidlig på bortebane. Det skjedde mot Strømsgodset, det skjedde mot Aalesund og det skjedde igjen i Tromsø. Tre spillere må ta skyld for at kampen kom skjevt i gang. Høyreback Amin Nouri var svært passiv som lot Tromsø slå inn fra kanten. Keeper Piotr Leciejewski sto sørgelig i ro på streken da innlegget kom. Men den som sviktet mest var Ruben Kristiansen. Den tidligere Tromsø-spilleren har vært formsterk for Brann i år, men i denne situasjonen var han hjelpeløs og sjanseløs. Kristiansen ble knust i duell av Sofien Moussa, og vips sto det 1–0 til hjemmelaget.

TAPTE: Fredrik Haugen (liggende), Erik Huseklepp og Brann tapte mot Tromsø og Hans Norbye (til v.) etter en svak fotballkamp. Brann skapte nesten ikke sjanser i det hele tatt. Foto: Rune Bertinussen, NTB Scanpix

46. minutt: Lars Arne Nilsen så Brann spille en laber 1. omgang der laget hans ikke produserte noen kvalifiserte sjanser. Det tok Brann-treneren konsekvensen av, og i annen omgang sto Steffen Lie Skålevik på midtspissplassen i stedet for Jakob Orlov, og i stedet for Erik Huseklepp befant Kristoffer Larsen seg på kanten. Mads Hvilsom ble flyttet over på høyrekanten. Et tydelig signal om at det som ble levert offensivt før pause ikke var godt nok. Innsatsen var heller ikke god nok i 1. omgang ifølge kaptein Vadim Demidov: — To dårlige fotballag, men dette er en kamp for menn, og den holder vi på å tape, meldte kapteinen i pauseintervjuet på TV. 71. minutt: Mads Hvilsom ut, Azar Karadas inn. Annen omgang fortsatte stort sett på samme måte som den første: Brann fikk ikke til noen ting offensivt, og av to svake lag, var Tromsø det minst dårlige. I et forsøk på å bøte på dette, tok Brann ut Hvilsom og satte inn Karadas. Dermed har Hvilsom ennå ikke scoret eller markert seg noe særlig i Brann-drakten. Før sesongen så han lenge ut som den mest interessante signeringen Brann gjorde, men så langt har han ikke innfridd. Med en gang Karadas kom inn, begynte Brann å slå langt på ham. Det har virket betydelig bedre før, selv om han var nær å heade inn 1–1 like før slutt.

78. minutt: Mange Brann-spillere var under pari i denne kampen, men kaptein Vadim Demidov kom godt fra det igjen. Midtstopperen var ikke involvert i baklengsmålet som felte laget, og fremsto ellers med myndighet og trygghet i det han gjorde. Tromsøs målscorer, Moussa, var for det meste i dueller og klinsj med Bismar Acosta, ikke Demidov. I 29-åringen har Brann nå en leder som leverer stabilt solide prestasjoner helg etter helg. Demidov forsøkte også å ildne opp sine lagkamerater, med stadige utbrudd. Bare en gang var Demidov Bambi på isen – heldigvis i motstanderens felt: Forsøket hans på brassespark var utypisk og veldig mislykket!

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. TV 2-ekspert mener VIF-spiller burde vært utvist etter denne taklingen: - Bare tull, grisespill

 2. Frykter eliteseriens toppscorer forsvinner i sommer

Eliteserien

SVUTMP
8Stabæk3091294145-439
9FK Haugesund30116133951-1239
10Brann3099124049-936
11Sandefjord Fotball3098133143-1235
12Sarpsborg 083088143343-1032
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

LES SAKEN