«Var Fredrikstad-kampen egentlig en perfekt start på sesongen?»

DODDOBLOGGEN: Nei, er du gal, sier du nok. Ett poeng var to for lite. Men se kampen i større perspektiv.

GLEDE: Her har Erik Huseklepp akkurat scoret årets første Brann-mål. Jubelen stilnet helt på tampen av kampen, men likevel var det mye positivt, mener Doddo.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Selvfølgelig hadde vi håpet på tre poeng, men dommertabben(e) og overtidsmålet til FFK kan være nyttige påminnelser om at ingenting kommer gratis i 1. divisjon. Brann har nok blitt fortalt utallige ganger at standarden på dommerne i denne ligaen ikke er all verden, og at alle de små lagene fra alle de små stedene spiller med livet som innsats, men nå fikk de oppleve det på kroppen.

Les også

Demidov etter den svake dømmingen: - Vi får de nest beste dommerne

Nå fikk de smake på den bitre medisinen som Obos-ligaen kan være. Dette vil de ikke oppleve igjen, og ved neste korsvei er jeg sikker på at Brann-spillerne kommer til å gi alt, også langt inne i overtiden. Til og med etter at kampen er avblåst ser jeg ikke bort fra at Acosta og Demidov kommer til å sette inn noen susende taklinger.

Ett poeng i årets sesongåpning hadde vært virkelig fortvilende hvis Brann hadde spilt en svak kamp. Men det gjorde de ikke. Det var ikke bare det at Brann spilte bedre enn på lenge, de spilte også langt klokere. Det formålsløse småspillet i egne rekker var borte. Defensivt var det nå elleve mann som forsvarte seg, og elleve mann som lå på bak ballen. Offensivt gikk det hurtig i lengderetningen. Det var en struktur over laget som vi ikke har sett så ofte under Rikard Norlings ledelse. Det var ikke tilfeldighetene som rådde, men en klar og gjennomtenkt plan.

Les også

Skaanes' agent: - Branns tilbud er en fornærmelse

Doddo blogger om serieåpningen.

Når det er sagt, Brann trenger en seier nå. De trenger flere seiere, de trenger å komme i flyten. Spillere og trenere har hatt mange nederlag og dårlige opplevelser sammen. Det har vært så mange tabber, så mange personlige feil, så mange feilvurderinger og så mange misbrukte sjanser. Det er ikke det minste rart at selvtilliten slår sprekker. Brann må snart klare å spille en kamp uten stupide involveringer. Serieåpningen var altså en påminnelse om at alle feiliene fra i går ikke er ryddet vekk. Haugens fall og Demirs armbruk var kalde gufs fra fjorårets ubrukelige sesong.

Les også

Brann tror på 10.000 tilskuere mot Strømmen

Brann trenger også en seier så vi slipper spekulasjoner om trenerbytte. Den har allerede startet. I gårdagens BA skrev journalist Tormod Bergersen at han ikke tør å utelukke at Mons Ivar Mjelde er Brann-trener allerede til sommeren.

Nok en gang, altså, så snakker denne byen om gamle løsninger på nye utfordringer.

Rikard Norling vet bedre enn noen andre at han må levere varene nå. Det er vel derfor han har lyttet så sterkt til sin assistent og lagt om spillestilen, og det er vel derfor han var en sjelden slagen mann i Fredrikstad.

Publisert: