Arna-Bjørnar blir historisk

– Dette skjer som følge av et ønske fra spillergruppen, sier trener Morten Røssland.

Publisert Publisert

HISTORISK: Nå skal logoen til ungdomsorganisasjonen MOT pryde drakten til Arna-Bjørnar. Dette er første gang noensinne at et norsk kvinnelag blir MOT-ambassadør. Foto: Elias Dahlen

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ungdomsorganisasjonen MOT har tidligere kun hatt norske herrelag som ambassadører. I desember i fjor skrev BT om reaksjonene rundt at kun mannlige fotballspillere i eliteserien kunne vinne MOT-prisen, og at det var mangel på kvinnelige fotballspillere som ambassadører. Nå har organisasjonen fått med seg Arna-Bjørnar på laget, som dermed blir den første damelaget i Norge som er ambassadør for MOT.

– Vi er utrolig stolte over at de blir med oss. Det er så artig å se det engasjementet de har. De har virkelig lyst å være med og utvikle, og brenner for visjonen til MOT, som er å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle, sier leder for MOT Norge, Marte Wivestad.

Les også

Kun menn kan vinne MOT-prisen

– Kjempe viktige rollemodeller

Wivestad forteller at organisasjonen er svært fornøyd med at de nå har fått et damelag som ambassadør. Hun er også glad for at det ble nettopp Arna-Bjørnar.

– De er kjempeviktige rollemodeller og forbilder. Det er mange barn og ungdommer som ser opp til dem, og det har så utrolig mye å si for oss å ha gode rollemodeller med på laget, sier Wivestad.

MOT-lederen er imponert over engasjementet til klubben.

– Det er utrolig kjekt å se det engasjementet og hjertet Arna-Bjørnar har for å være med å gjøre en forskjell. De ønsker virkelig å være med å påvirke ungdomsliv i en positiv retning. Det er et svært fint utgangspunkt for samarbeidet med dem fremover, så det blir spennende å se hva vi kan få til, sier Wivestad.

MOT-AMBASSADØRER: Daglig leder i Arna-Bjørnar, Synnøve Lien (t.h.), spiller Vilde Bø Risa og Sverre Ræder fra MOT fullførte avtalen torsdag kveld. Foto: Torbjørn Andersen

Et ønske fra spillergruppen

Røssland forteller at dette engasjementet kom som et ønske fra spillerne selv.

– Dette skjer som følge av et ønske fra spillergruppen med Vilde Bø Risa i spissen. Vi har diskutert at vi har ønsket å bidra samfunnsmessig, og så landet vi på at dette var et godt tiltak og noe som vi kunne tenke oss å gjøre, sier treneren.

Han forteller at spillerne på laget har mye å dele med barn og ungdom.

– Det er noen som har gått den tunge veien og opplevd ikke å lykkes. Og så har vi de som har kommet til duk og dekket bord. Det er mange forskjellige historier i laget om at det er mange måter å lykkes på, forteller Røssland.

Viktig

Wivestad forteller at det flere ganger tidligere har vært damelag som har ønsket å bli MOT-ambassadør:

– Vi har tidligere hatt kontakt med flere andre lag, men de har hatt andre avtaler og dermed har det vært utfordrende å få det til.

Nettopp det at det har vært mangel på damelag som ambassadører ønsket Arna-Bjørnar å endre på.

– Det er litt av det som vi har utfordret de på. Vi så at det ikke var noen andre og det var en del av drivkraften til at vi ønsket å være med. Vi mener at vi som damelag også bør ha en stemme i dette. Det er viktig at det ikke blir for guttetungt, for det gjelder begge kjønn dette her, poengterer Røssland.

Med Arna-Bjørnar med på laget har MOT tatt et viktig steg mot å få flere damelag med på laget.

– Dette er helt supert, og det er veldig viktig for oss at vi nå har fått med oss et kvinnelag. Kanskje det blir flere etter hvert, vi synes i hvert fall at det er utrolig flott med alle dem som ønsker å være med å bidra, sier Wivestad.

Publisert