Ferdig i Nest-Sotra

David Nielsen går trolig til Strømsgodset.

SKIFTER KLUBB: David Nielsen har bestemt seg for å forlate Nest-Sotra. Foto: DIGITALSPORT

 • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Onsdag kveld fikk Nest-Sotra beskjeden klubben ikke hadde ønsket seg. Suksesstreneren David Nielsen — som har ført klubben fra Skålvik utenfor Bergen til opprykk til 1. divisjon - forlater klubben etter sesongen.

David Nielsen sier han vurderer flere tilbud, men onsdag var han i Drammen og møtte Strømsgodset, og slik BT forstår situasjonen er det mest aktuelt at Nielsen går til serielederen etter sesongen der han blir en del av trenerteamet sammen med Ronny Deila. Noe av det som skal lokke Nielsen er muligheten til å ta over etter Deila når han forlater klubben - trolig om et år eller to.

- Mest redelig

— For å hjelpe nest-Sotra, synes jeg det var mest redelig av meg å gi beskjed til dem nå om at jeg slutter. Det er ikke bra for dem hvis jeg skulle drøye og drøye beslutningen. Jeg vet allerede nå at jeg har andre tilbud som er så interessante, at jeg uansett ikke fortsetter i Nest-Sotra neste år, sier Nielsen.

Dansken har en kontrakt som går ut 2013, og Nest-Sotra får dermed ingen kompensasjon når treneren bytter klubb.

Det er ennå ikke avklart hvem som tar over etter Nielsen i Nest-Sotra, men Nielsens nummer to, Alexander Straus, er den heteste kandidaten i øyeblikket.

- En soleklar kandidat

— Sammen med Alexander (Straus) og med råd fra David (Nielsen) skal vi sy sammen trenerteamet for neste år. Alexander er med videre, og er hen soleklar kandidat. Han står for kontinuitet, har vært viktig for suksessen i år, og er et kjempetalent som trener. Han er moden for 1. divisjon, sier Espen Strømme, styreleder i Nest-Sotra Fotball.

Strømme sier beskjeden han fikk hos Nielsen onsdag ettermiddag var vemodig, samtidig som den var en del av det suksesshistorien Nest-Sotra har vært i 2013. — Vi har hele tiden sagt at vi skal være et springbrett til større ting, og for at vi skal være en attraktiv klubb, er det en nøkkel at vi ikke står i veien for folk. Grunnen til at David nå er attraktiv, er suksessen vi har hatt. Derfor er dette en suksesshistorie. Det er prisen for å ha suksess, og en del av gamet, sier Strømme. Han hyller Nielsens betydning for at Nest-Sotra har vært suverene i sin 2. divisjonsavdeling i år.

— David har gjort en fantastisk jobb med å bygge stall, trene laget og å være den karismatiske personen han er. Vi er kjempetakknemlige for det. Men det er også et fantastisk lag som har gjort denne prestasjonen sammen. Stammen som er bygd opp i Nest vil fortsatt være der selv om David slutter, og vi har fortsatt alle forutsetninger for å lykkes i 1. divisjon. Vi skal ikke snakke opp nivået i den divisjonen, sier Strømme.

Takknemlig Nielsen

Nielsen uttrykker takknemlighet for det han har vært med på i Nest-Sotra de siste to årene.

— Jeg har fått lære å være trener på en helt utrolig sunn måte. Jeg har gått fra en tilværelse som spiller der alt er tilrettelagt, til en situasjon som trener der du må legge alt til rette selv. Med så gode resultater som vi har hatt, har jeg lært hva som skal til for å oppnå det. Ikke bare i selve fotballspillet, men hva treneren må bidra med, og hva spillerne må gjøre, sier Nielsen.

Publisert
 1. Eliteserien
 2. Nest-Sotra
 3. Strømsgodset IF
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27233191306172
2Molde26172765313453
3Vålerenga27139544311348
4Rosenborg26136746331345
5Kristiansund271111550371344
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Så konen, svogeren og to slektninger bli overkjørt

Mannen i 70-årene ventet i bilen og ble vitne til alt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Staup Bistro på Nesttun stenger dørene

 2. «Du har opplevd nok i livet ditt. Nå skal alt bli bra», sa Mats til Elisabeth. Så døde han på utenkelig vis.

 3. Vil bruke elleve millioner på en ny koronaetat i Bergen

 4. Nå tror hun teateret vil overleve: – Vi er veldig takknemlige

 5. «En seier for Vestlandet»

 6. Brann-profiler kritiserer dommeren. Men han står på sitt.