- Hva Stig Lillejord mener kan få direkte konsekvenser for Brann

Hva skal Brann gjøre i Emil Hansson-debatten, spør Doddo.

KRITISK: Agent Stig Lillejord er opprørt over at Emil Hansson fortsatt ikke får spilletid av Rikard Norling.
  • Doddo
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Litt av sjarmen med Brann og Bergen, dette har vært skrevet mange ganger før, er at alle skal mene noe om klubben. Det skaper en temperatur og en lidenskap som du ikke finner andre steder i Norge.

Litt av problemet med Brann bunner i det samme engasjemenet, altså at alle skal mene noe om Brann. Det skaper konflikter og uro.

At supportere mener i hytt og vær tror jeg de fleste på Brann Stadion lever godt med. At tidligere Brann-spillere, agenter og andre med tette bånd til klubben blander seg i tide og utide, byr på større utfordringer. De besitter stemmer og meninger som Brann må vise respekt for, og som de ikke kan ignorere.

BLOGGER OM BRANN: Doddo.

Denne gangen er det agent Stig Lillejord som blander seg inn, og det til og med i laguttak. Han kan ikke forstå hvorfor Emil Hansson ikke får mer spilletid.— Man må kunne stille spørsmål ved hvilken utvikling spilleren skal få når han ikke engang kan få vise seg frem i et kvarter på hjemmebane når Brann leder 2-0 mot Strømmen, sier han til Bergens Tidende.

Stig Lillejord er ikke hvem som helst. Han er agenten til de fleste av Brann-spillerne. Hva han mener kan få direkte konsekvenser for Brann.

Jeg kan forstå frustrasjonen til Stig Lillejord. Brann har ikke alltid pleiet sine samarbeidspartnere like godt. Under Skarsfjords ledelse var det spesielt ille. Da ble verken Lillejord eller andre fotballagenter møtt med den respekten de fortjener. De ble nærmest sett på som fiender og de ble behandlet deretter. Det ga selvfølgelig ikke noe godt samarbeidsklima, og dermed glapp for eksempel scoringsmaskinen Bård Finne. Før vi hadde sett talentet slå ut i full blomst, var han allerede i Tyskland.

Les også

- 32-åring blir Branns økonomisjef

Frustrasjonen til Lillejord bunner også i tilbudet Brann fikk på Emil Hansson i vinter. Den nederlandske klubben Twente var villig til å legge en solid sum med euro på bordet for den lille teknikeren. Tilbudet fra Twente ble avslått av Brann. Dermed trodde nok både Hansson-familien, Lillejord og alle andre at lysluggen skulle få mye spilletid på A-laget. Det har så langt ikke skjedd. Selv i treningskampene har han gjort lite annet enn å varme innbytterbenker.

Men gir det Lillejord noen grunn til å gå ut i media med en advarsel til Brann?

— Vi er klar over at det er trenerens privilegium å ta ut laget. Det må han stå fritt til. Vi står også fritt til å agere ut ifra det, når tiden er moden for det, advarer Lillejord.

SPILLER LITE: Emil Hansson (16) hadde lyst å gå til Twente i Nederland, men Brann avviste budet.

Hvis ikke Emil Hansson snart får mer spelletid antyder altså Stig Lillejord at talentet kommer til å forlate Brann ved neste korsvei. Rikard Norling kan strengt tatt ikke ta hensyn til enkeltspillere, han må tenke helhet, og på mandag tenkte han kun på én ting: Tre poeng. Jeg antar at det derfor han satte inn på Hanstveit i stedet for Hansson, at det var derfor han flyttet Azar Karadas ned i forsvaret, for å trygge seieren. Ja, vi ledet med to mål, men i fotball kan, som kjent, en tomålsledelse være en farlig ledelse. Hadde Strømmen redusert da det var ti minutter igjen, er det ikke godt å si hva som hadde skjedd.

Les også

Brann-treneren får agent-refs

Vi skal heller ikke glemme, og dette er nok Rikard Norling bittert klar over, at en av årsakene til at Brann rykket ned var den overdrevne bruken av unge spillere. Brann tapte i 2014 tolv seriekamper med minst mulig margin, altså med ett mål. Med litt mer rutine i laget kunne flere av disse kampene bikket Branns vei. Det ble til og med presisert av Rolf Barmen på det famøse årsmøtet at det i 2014 ble brukt for få spillere i alderen 23-28, den alderen da en fotballspiller normalt er på sitt beste.

Rikard Norling vil ikke gå i den samme fellen en gang til. Mot Strømmen var både de aller eldste og de aller yngste plassert på benken.

Forklaringen på at Emil Hansson ikke får spilletid kan også være så enkel som dette: Han er per dags dato ikke god nok.

Hva skal Brann gjøre? De skal ta vare på egen integritet, men samtidig er det viktig å ha et respektfullt og godt forhold til Stig Lillejord.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Panoramaskrik

  2. Dette er et skakkjørt Brann-lag som trenger tid

BT anbefaler

– Jeg tilbød et beløp man ikke hadde sett i Bergen før, minnes investoren. Nå er drømmehuset endelig hans.

Denne historiske villaen snek seg unna topplisten for Bergens dyreste boliger.

LES SAKEN