Brann-muren slo sprekker til slutt

I 82 minutter spilte Brann en prikkfri forsvarskamp. Så raknet det.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Molde (BT): Her er vår oppsummering av 2-0-kampen i Molde.

1. minutt: Da Remi Johansen kom til Brann denne vinteren, markedsførte han seg selv som en spiller som kom til sjanser og avslutninger. Allerede i åpningssekundene gjorde han det i Molde. Et Brann-innkast endte etter hvert opp foran ham, ballen hadde en fin sprett, og Johansen dro til fra snaut 30 meters hold. Forsøket var slett ikke verst, skudde hadde fin bue og brukbar retning. I et par sekunder så det spennende ut, men ballen gikk på gal side av stolpen. Uansett en lovende start av mannen som erstattet skadede Fredrik Haugen i startelleveren.

TRIST SLUTT: Brann så lenge ut til å få med seg et sterkt poeng fra den vanskelige bortekampen i Molde, men i sluttminuttene gikk det galt to ganger. Foto: Marius Simensen, Digitalsport

38. minutt: Brann var, som de har vært i år, solide bakover før pause. Keeper Alex Horwath, som fikk en sjelden sjanse fra start, trengte ikke å gjøre det helt store for å holde tett. Men i dette tilfellet måtte han strekke seg. Molde angrep kjapt fra et femmetersutspill. Brann-laget sto litt merkelig, fordi backen Amin Nouri hadde vært med i angrep og Sivert Heltne Nilsen dekket opp for ham. Molde-bergenseren Petter Strand fikk ballen og akselererte mot en vaklende rød forsvarsmur. Strand fikk skutt — og gjorde det bra, men Horwath var altså på plass og dyttet ballen over mål til hjørnespark. Nærmere kom ikke Molde mål i den omgangen. 44. minutt: Brann hadde frem til nå bare skapt en halvsjanse ved Daniel Braaten på et skudd som keeper hadde full kontroll på. Men like før pause, nesten ut av ingenting, kom Branns første store scoringsmulighet. Og den var gigantisk. Kasper Skaanes var både heldig og god som kom seg fri i feltet, og han fikk lagt ut til en umarkert Kristoffer Barmen. Fra syv-åtte meter ble avslutningen dessverre for tam. Det gikk et gisp gjennom hjemmepublikummet, og Brann kunne ha sikret seg et fantastisk utgangspunkt før den andre omgangen. I stedet kunne dommer Dag Vidar Hafsås blåse av på 0-0 etter en særdeles sjansefattig og lite underholdende omgang.

83. minutt: Vadim Demidov og Brann slipper inn imponerende lite mål. Lørdag fungerte det fint med ham og Jonas Grønner i midtforsvaret. Nesten hele kampen. Den islandske superstjernen Eidur Gudjohnsen forlot banen etter 66 minutter, da hadde den tidligere Barcelona-spissen nesten ikke fått til noe som helst. Men syv minutter før det var over, bommet Demidov grovt, da han feide Eirik Hestad i bakken i Branns felt. Klar straffe, som Fredirk Aursnes scoret på. Da Brann plutselig måtte frem, førte det til mer plass for hjemmelaget. Fredrik Gulbrandsen dro av to mann og banket inn 2-0 etter 88 minutter. For Brann føltes det nok urettferdig. Så mye hardt arbeid, for så å stå igjen uten noe til slutt.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk