Larsen ble Brann-helten - igjen

For andre kamp på rad var Kristoffer Larsen den eneste Brann-spilleren på scoringslisten. Også mot Follo var det nok.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FOLLO — BRANN 0-1

SKI STADION (bt.no): Brann har tilsynelatende benyttet sommerferien godt. Hardkjøret på Bømlo og innkjøpet av trenerens sønn, Sivert Heltne Nilsen, ga avkastning på første forsøk, da Brann slo Follo 1-0 på Ski Stadion.

MATCHVINNER: Kristoffer Larsen avgjorde for Brann.

Igjen var det Kristoffer Larsen som ble matchvinner for rødtrøyene, da han var iskald alene mot keeper like før pause. Hans scoring ble kampens eneste.Brann fortsetter dermed klatringen på tabellen i 1. divisjon, og ligger nå på en tredjeplass – kun tre poeng bak annenplassen som gir direkte opprykk.

Les også

Larsen og moralen avgjorde

To Huseklepp-sjanser

Etter en sjansefattig åpning, hvor Marcus Pedersens skuddforsøk fra 50 meter var det eneste merkverdige som skjedde, kviknet Erik Huseklepp plutselig til. 18 minutter inn i omgangen dro han seg fri på sin høyrekant og dro av et skudd fra kanten av sekstenmeteren. Lysluggen fikk stor kraft i skuddet, men retningen gjorde oppgaven enklere for keeper.

Follo skulle heller ikke vise seg å være ufarlige. Etter drøye halvtimen kombinerte Akinbola Akinyemi og Christian Bwamy fint langs høyrekanten, men inne foran mål klarte ikke de lyseblå å få avsluttet ordentlig.

I motsatt ende av banen var det Huseklepp som var det store uromomentet, og etter 34 minutter skulle han få nok en sjanse. En strålende stikker av Amin Nouri sendte den tidligere Italia-proffen alene med keeper, men igjen hadde avslutningsforsøket en forutsigbar retning.

Les også

Endelig holdt Brann-forsvaret tett

Iskald Larsen

Follo skulle også få en sjanse til å ta ledelsen før pause, men kaptein Jens Skogmo klarte ikke å overliste Piotr Leciejewski, som var tilbake i Brann-buret.

I stedet var det Brann som kunne gå i garderoben med en ledelse, for bare minutter før pause scoret Kristoffer Larsen sitt sjette mål for sesongen. Fredrik Haugen slo en strålende stikker til askøyværingen, som hadde en halv bane å boltre seg på. Alene med keeper gjorde han ingen feil og sørget for jubel blant de mange tilreisende Brann-supporterne.

Annen omgang startet som den første, og nok en gang ble den sjansefattige perioden avbrutt av Huseklepp. Drøye kvarteret inn i omgangen fullførte han sitt hattrick av misbrukte målsjanser, da hans avslutningsforsøk traff tverrliggeren.

Les også

Derfor er Larsen blitt Branns giftigste målscorer

Follo nær utlikning

Brann var det klart beste laget etter hvilen, og trioen på topp skapte stadig problemer for Follos bakre treer. Etter 69 minutter var det Pedersens tur til å avslutte, men heller ikke han klarte å styre avslutningen til side for keeper.

Follo forsøkte seg på en sluttspurt, og skulle få store nok sjanser til å innkassere utlikningen. Men da Øystein Vestvatn ikke klarte å styre sin heading i mål fra under fem meter, så ble det aldri noe å juble for hjemmesupporterne.

For stort mer skjedde aldri i Follo, og Larsens eneste mål var nok til at Brann kunne ta sin tredje borteseier for sesongen.

Publisert: