Sensasjonell norsk prestasjon i kunstløp-VM

Beste resultat siden 1940-tallet.

Publisert Publisert

Anne Line Gjersem sikret 17. plass i Kina. Det er beste norske plassering på 68 år. Foto: Ng Han Guan/AP

21-åringen Anne Line Gjersem danset seg til 17.-plass under friløpet i VM i kunstløp lørdag.

Ifølge flere kilder på nett er det Norges beste resultat i VM i kunstløp siden Liv Borgs 15.-plass i VM i 1947. Gjersem fra Asker kvalifiserte seg inn til friløpet gjennom 49,25 poeng og 20.-plass under torsdagens kortprogram.

I friløpet gikk det altså enda bedre. 21-åringen oppnådde 139,75 poeng.

Rangerer 17. plassen på topp

– Jeg har hatt en helt fantastisk uke her i VM i Shanghai. Jeg er fornøyd med programmene mine og ikke minst med 17.-plassen, skriver Gjersem på Twitter.

Overfor NRK utdyper hun.

Les også

To tvillinger kjemper om én VM-plass

– Totalt er jeg veldig fornøyd, selv om det fortsatt er noen elementer som kunne vært bedre. Kortprogrammet føltes som det beste jeg har gjort, selv om jeg har hatt litt mer poeng før. Men det varierer jo litt fra konkurranse til konkurranse, så når jeg tenker på hva jeg gjorde her føler jeg at det var det beste jeg har gjort, sa Gjersem.

Følelsesladet øyeblikk

Gullet i Shanghai gikk til Russlands Elizaveta Tuktamysjeva. Hun tok en overlegen og ventet seier med 210,36 poeng. 18-åringen slo til med trippel aksel i både kortprogram og friløp.

– Jeg er full av følelser. Dette er fantastisk stort, sa 18-åringen som allerede som 12-åring tok sølv i det russiske mesterskapet.

Hun tok bronse i EM i 2013, men var svak i forrige sesong og klarte ikke å kvalifisere seg til OL i Sotsji. Etter OL ble hun også skadd og var borte fra idretten i tre måneder.

193,60 poeng ga 2.-plass til Satoko Miyahara fra Japan. Russland Jelena Radionova ble nummer tre med 191,47 poeng.

(©NTB)

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Camilla Gjersem satte norsk rekord i kunstløp