Marcus Pedersen er klar for Brann

Brann-ledelsen jobbet på spreng med å signere Marcus Pedersen. Like før overgangsvinduet stengte, lyktes de med det.

Marcus Pedersen.
 • Tore Nilssen
 • Roar Lyngøy
 • Mads Bøyum
 • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): I 22.30-tiden mandag kveld, halvannen time før det norske overgangsvinduet stenger, ble Marcus Pedersen bekreftet klar for Brann.

Dermed fikk Brann spissen de ønsket seg, helt på tampen av sommerens overgangsvindu, som stengte ved midnatt.

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

24 år gamle Pedersen har seks landskamper for Norge. Han kommer til Bergen fra Nederland tirsdag formiddag. Mandag ble papirarbeidet fullført i løpet av noen hektiske kveldstimer. Pedersens Brann-kontrakt strekker seg ut 2016.Bergens Tidende var til stede utenfor Stadion mens Brann-toppene satt inne og jobbet på spreng med å forhandle spissen klar. Både daglig leder Roald Bruun-Hanssen, utviklingssjef Rune Soltvedt og mediesjef Gorm Natlandsmyr var til stede.

Hjelp fra Mohn

I 22.30-tiden kom bekreftelsen på at overgangen ville gå i boks.

— Sakens kjerne er at vi har jobbet med Marcus Pedersen over tid. I helgen var det usikkert om han ville reise tilbake til Norge. Mandag ettermiddag fikk vi ny melding om at han likevel kunne tenke seg å komme til oss. Denne saken kom på bordet da. Han er kjøpt fra Vitesse, sier Bruun-Hanssen.

- Er han en dyr spiller for dere?

— Nei. Jeg ønsker ikke å kommentere mer rundt det, men vi har fått hjelp til å få dette til.

- Fra Trond Mohn?

— Ja.

Pedersen gleder seg

Marcus Pedersen selv sier dette til Brann.no:

— Jeg er glad for at overgangen gikk i orden og gleder med veldig til å møte mine nye lagkamerater og komme i gang med Brann-karrieren.

— Jeg liker å spille på Brann Stadion, og jeg vet at følelsen blir enda bedre når jeg spiller i den røde trøyen og har hjemmefansen i ryggen, fortsetter han.

Brann ligger på nedrykksplass.

— Målet er å bidra til at Brann berger plassen i Tippeligaen. Det skal vi klare, sier Pedersen.

Tok kontakt med Brann

Pedersen kommer fra Vitesse i Nederland, der han har spilt siden 2010 - avbrutt av låneopphold i Barnsley, OB og Vålerenga.

BT vet at Brann jobbet hardt for å signere Pedersen i forrige uke. Men da han dukket opp på Aker stadion i Molde fredag, og i pressen ble sitert på at blåtrøyene var den eneste aktuelle klubben for ham i Norge, virket han tapt for Rikard Norling & Co.

Roald Bruun-Hanssen fikk en sen kveld på kontoret mandag.

Først mandag kom det frem at han ikke ville bli Molde-spiller. Det førte til spekulasjoner som knyttet ham nær sagt til enhver stor eliteserieklubb, deriblant regjerende seriemester Strømsgodset.Da Brann først var i dialog om Pedersen, skal de økonomiske kravene ha vært for store for Brann. Da overgangen igjen ble aktuell mandag, var det Pedersen-leiren som tok kontakt med Brann, ikke omvendt.

Spillerens agent er Jack Karadas — fetter til Branns andre store sommersignering, Azar Karadas.

Avviste kjøp

Svært lenge virket det sikkert at Brann ikke kom til å få inn noen nye spillere. Under lagets formiddagstrening sa daglig leder Roald Bruun-Hanssen rett ut at det ikke kom til å skje.

— Når det gjelder spillerne vi har sett på har enten økonomien vært for krevende - det har ikke vært riktig av oss å gå lenger enn vi har kunnet - eller så har tabellsituasjonen vår gjort noen usikre. Det er de viktigste årsakene til at vi ikke har landet på noe, sa Bruun-Hanssen da.

Noen timer senere var altså situasjonen endret dramatisk.

Bruun-Hanssen sier følgende på spørsmål om hvorfor Pedersen valgte Brann:

— Marcus selv må nesten svare på det, men jeg har inntrykk av at vi fortsatt er en attraktiv klubb for norske spillere. Jeg håper og tror at de andre spillerne blir inspirert og at også publikum gleder seg over dette.

Og etter å ha forhørt seg om og vurdert flere kjente spissnavn de siste ukene – som Peter Kovacs (spilleren ville ikke), Rob Friend (Brann ville ikke) og Veton Berisha (forlenget med Viking i går) – fikk de altså det de håper skal bli høstens redningsmann til slutt.

Slik har karrieren vært

Pedersen ble fra tidlig alder kjent som et av Norges absolutt største fotballtalenter, og fikk blant annet mye oppmerksomhet for et treningsopphold i Liverpool. Han begynte seniorkarrieren sin i HamKam, der han fikk debuten bare 16 år gammel. Før 2009-sesongen gikk han til Strømsgodset, der han markerte seg umiddelbart med to mål i sin første kamp. For fire år siden ble han altså solgt til Vitesse, der han igjen scoret i debuten.

I fjor sommer var han en sentral del av U21-landslaget som vant EM-bronse i Israel.

Også nederlandske Vitesse bekrefter overgangen. Klubbdirektør Mo Allach sier følgende:

— Marcus er en spiss med bestemte kvaliteter. Vi er glade for at han har funnet seg en klubb, og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 08195592027-720
13Tromsø193792235-1316
14Mjøndalen IF192892128-714
15Brann1935112238-1614
16Stabæk1834112341-1813
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. SK Brann
BT anbefaler

– Hadde unik evne til å få kontakt med pasientene

Arne Daviknes døde brått og uventet den 5. september, 63 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Forsvareren til drapssiktet: – Han tar innover seg alvoret

 2. FHI: Koronaviruset kan nå sammenlignes med influensa

 3. Over tusen trusler mot Nav-ansatte

 4. Brannen på Sotra under kontroll. – Eieren har gjort en formidabel jobb.

 5. – De er helter

 6. Her blir den pågrepne mannen i 30-årene fraktet ut