Branns styreleder har ingen planer om å trekke seg

Branns styreleder Rolf Barmen lover ny sportssjef, og mener det blir feil å snakke om hvem som skal trekke seg.

VIL IKKE GÅ AV: Branns styreleder Rolf Barmen.
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg har fryktelig lyst til å være med og rette opp det ugagnet vi har gjort. Vi må se oss selv i speilet, og det er mitt overordnede ansvar at vi har gått ned. Da er det også mitt ansvar å få oss opp igjen, hvis medlemmene vil ha meg, sier Branns styreleder.

Tirsdag kom det frem at Branns nestleder Mette Nora Sætre og styremedlem Cato Guntveit ikke stiller til gjenvalg til Brann-styret. Barmen sier styret har vært informert om dette en stund.

- Er det beklagelig at de trekker seg?

— Jeg tar det til etterretning. Styremedlemmer kommer og går, så må valgkomiteen finne gode erstatninger, sier Barmen.

- Ligger det uenighet til grunn for at Guntveit og Sætre ikke fortsetter?

— Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ikke oppfattet at det har vært årsaken.

Barmen er tydelig på at han har stor respekt for klubbdemokratiet og at det er opp til medlemmene om han skal få gjenvalg som styreleder på årsmøtet i Brann på nyåret.

- Vi vil veldig gjerne at Rikard skal lykkes

Brann-styret skal jobbe gjennom helgen og neste uke. Mandag er det styremøte. Klubben er midt inne i en evalueringsprosess som blant annet inkluderer en rapport fra 21st Club og spillernes evaluering. Barmen sier styret skal ta den tiden de trenger for å trekke konklusjoner.

— Utgangspunktet i alle evalueringer vi gjør er hvordan de i organisasjonen kan bli enda bedre. Det er kun unntaksvis at det er nødvendig med mannskapsendringer. Som regel får vi til signifikante endringer med læring, kompetanseutvikling og styrking av enheter, sier Barmen.

Han mener det blir feil å gå inn i en evalueringsprosess med det utgangspunkt at noen skal trekke seg. Etter nedrykket er både trener Rikard Norling og daglig leder Roald Bruun-Hanssen blitt bedt om å gå av ulike aktører. Barmen, som har bred erfaring fra næringslivet og nå jobber som administrerende direktør for Fjordkraft, mener hans syn på hvordan en evalueringsprosess skal foregå var en del av «pakken han ble valgt på» som Brann-formann.

— Folk vet hvordan jeg tenker rundt dette. Hvordan kan du gjennomføre en god evaluering, hvis ikke utgangspunktet er at de som er i virksomheten skal være med videre? Jeg forstår at lidenskapen i Bergen sier at vi må gjøre det ene eller det andre, men de gode løsningene finner vi med en evalueringsprosess som har tillit til de som jobber i Brann.

- Hva er utgangspunktet for Rikard Norling inn i evalueringsprosessen og for konklusjonene styret skal trekke?

— Utgangspunktet er at vi veldig gjerne vil at Rikard skal lykkes, og håper å finne gode løsninger som gjør at han kan lykkes. På samme måte som vi ønsker det for resten av organisasjonen.

- Forstår du at det du sier kan tolkes som en fredning av alle lederne i Brann?

— Det får folk tolke som de vil, sier Barmen.

Skal ansette sportssjef

Ingen av Brann-spillerne tok til orde for å fjerne Norling som trener da de evaluerte sesongen. BT vet også at Norlings evne til å ta selvkritikk og ansvar gjør at han har en god standing i styret, til tross for de elendige sportslige resultatene. Et spor det jobbes etter i Brann nå, er å bygge opp et bedre team rundt Norling enn han har hatt i år.

— Det er et veldig godt spørsmål om apparatet rundt Norling har vært godt nok. Det er en del av evalueringen og noe vi vil få svar på de nærmeste ukene, sier Barmen.

Det som er klart er at det årsgamle vedtaket om å ansette en sportssjef nå skal iverksettes. Brann prøvde å ansette en sportssjef i vår, og ga et tilbud til én kandidat (Knut Tørum), men fikk nei. Andre gode kandidater fant ikke Brann. Så kom sommeren med inntektssvikt og behov for å bruke pengene på nye spillere. Dermed ble sportssjefen lagt på is.

- Er mangelen på sportssjef en viktig årsak til at Brann rykket ned, Barmen?

— Når du henter en av de mest meritterte svenske trenerne som tar med seg sin viktigste mann (Simon Hollyhead), så bør det ikke ha hatt noen betydning at vi har vært uten sportssjef i år. Men det er min personlige vurdering. Evalueringen vil kanskje ende på noe annet, sier styrelederen.

Barmen sier at økonomi ikke skal være en begrensning for å ansette en sportssjef.

— Folk sier, hvordan skal vi finansiere det nå? Men nå er det nye budsjetter, og kortene er delt ut på nytt. Med kriser kan du rebudsjettere ordentlig, sier Barmen.

Om sportssjefen skal rapportere til styret eller til den daglige lederen, er ennå ikke avgjort. Men hvilke egenskaper vedkommende må ha, har Barmen konkrete tanker om.

— Sportssjefen vil ha med spillerlogistikk å gjøre og hvordan spillerstallen skal sammensettes, det er åpenbart. Vi ser også på idrettsfaglig kompetanse, og vedkommende bør være litt nerdete og ha sans for spilleranalyser og slike ting. Men akkurat hvilke egenskaper sportssjefen skal ha, er vanskelig å si helt konkret. Sannsynligvis får vi ikke alt i én person, og vi må bygge et team der folkene utfyller hverandre.

Brann-sesongen 2014

Tabellplassering: 14, nedrykk etter kvalik

Antall seirer: 8

Antall uavgjorte: 5

Antall tap: 17

Antall scorede mål: 41

Antall innslupne mål: 54

Publisert
  1. Fotball 1. div

Les mer om dette temaet

  1. Doddo: Her er 20 ting vi lærte av Branns sesong

  2. Brann-styrets nestleder og Cato Guntveit gir seg

  3. Branns styreleder snur - daglig leder likevel ikke fredet

BT anbefaler

Familien prøvde å få kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt.

I løpet av noen få dager spredte koronaen seg fra menighet til menighet. Det ble en vekker for uvaksinerte.

LES SAKEN