Bodø/Glimt-tap for andre gang på seks dager: – Kan ikke bli så mye dårligere

(Sandefjord - Bodø/Glimt 1–0) Et skadeskutt Bodø/Glimt skal snart ut i Champions League-kvalifisering, men fikk det tøft i Sandefjord og ble senket av en spiss som «aldri» scorer.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Alexander Ruud Tveter hadde gått 20 kamper på rad uten å score mål i Eliteserien, men klarte det da den regjerende seriemesteren kom på besøk.

– Det var helt nydelig. Det smaker veldig deilig, sier spissen til Discovery.

Et innlegg fra formspilleren Kristoffer Normann Hansen ble stusset ned i hjørnet. Det sikret en seier som var alt annet enn ufortjent.

– Vi hadde ikke mer å komme med i dag. Da er det helt greit at de vinner 1–0, sier Glimt-kaptein Patrick Berg til Discovery.

SKUFFET: Patrick Berg takker for kampen etter å ha tapt 0–1 for Sandefjord.

Uten midtstopperparet Brede Moe og Marius Lode, og uten kantspillerne Sondre Sørli, Ola Solbakken og Pernambuco, ble det altfor mange utskiftninger for Bodø/Glimt.

– I dag er det tekniske, feil, urytmisk. Vi blir litt preget i dag, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.

Se spillerbørs fra kampen her!

Torsdag forrige uke ble det 0–2-tap mot Molde, men mot Stabæk ble det 4–1-seier. Et stort skår i gleden der var at Sondre Sørli trolig er ute resten av sesongen.

– Det er ikke noen fordel akkurat at folk får røket korsbånd eller skulderen ut av ledd, sier Glimt-indreløper Ulrik Saltnes.

Riktignok hadde den unge midtstopperen Sigurd Kvile en heading i tverrliggeren, men det var Sandefjord som var det førende laget og hadde flest sjanser.

Det tok 85 minutter før Sandefjord-keeper Jacob Storevik måtte foreta en redning.

– Det er mange nye i litt uvante posisjoner, så vi trenger litt tid til å få relasjonene til å sitte. Det kan vel ikke bli så veldig mye dårligere akkurat på den biten., sier Berg.

TØFF KVELD: Fredrik Bjørkan & co. slet mot Brice Wembangomo og Sandefjord.

Ruud Tveter hadde en enorm mulighet til å doble ledelsen, men istedenfor å spille på tvers eller sette ballen forbi keeper, rotet han bort sjansen da han forsøkte å runde Nikita Haikin.

Samtidig som Glimt tapte i Sandefjord, høvlet Molde over Strømsgodset på Aker stadion.

Bodø/Glimt avga kun ni poeng da de tok 81 av 90 mulige poeng forrige sesong. Nå har de allerede avgitt 13 poeng denne sesongen.

På tribunen satt polske speidere fra Legia Warszawa og fulgte med på Bodø/Glimt, som de møter i Champions League-kvalifiseringen.

Nordlendingene har store utfordringer med skader før kvalifiseringen begynner. De kan heller ikke handle spillere før overgangsvinduet åpner 1. august.

Rettelse: VG skrev først at det var Bodø/Glimts andre tap på rad. De tapte 0–2 for Molde forrige uke, men har siden slått Stabæk 4–1 på hjemmebane. Dette ble rettet onsdag kveld klokken 19.59.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk