Nå skriver tenåringene tennishistorie

Det blir en historisk tennisfinale når 18 år gamle Emma Raducanu møter 19-årige Leylah Fernandez i US Open. Rekorder står for fall.

VEKKER OPPSIKT: Emma Raducanu (t.v.) og Leylah Fernandez møtes lørdag i finalen i US Open.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Britiske Raducanu var nummer 150 på verdensrankingen, kanadiske Fernandez nummer 73. Lørdag kveld norsk tid blir det første gang at to useedede spillere møtes i en finale i en Grand Slam-turnering.

Raducanu, som bare er i sin andre Grand Slam-turnering, har ikke tapt et eneste sett i turneringen på sine ni kamper (tre i kvalifiseringsrundene). Serena Williams er den eneste som har gått gjennom hele US Open uten å avgi et eneste sett. Det skjedde i 2014.

Som 18-åring er hun også den første britiske kvinne i en Grand Slam-finale siden Virginia Wade vant Wimbledon i 1977. Det er 44 år siden. Wade var på plass i USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York i går da Raducanu overbeviste tennisverdenen - igjen.

– Helt ærlig: Oppholdet her i New York har gått så fort at jeg har bare tatt dag for dag. Tre uker senere er jeg plutselig i finalen. Det er nesten ikke til å tro, sa Raducanu etter å ha brukt bare 84 minutter på å vinne 6–1 og 6–4 mot greske Maria Sakkari i semifinalen.

På sin vei til finalen har Leylah Fernandez slått Naomi Osaka (forsvarende mester), Elina Svitolina og nå senest verdenstoer Aryna Sabalenka (7-6, 4-6, 6-4) i semifinalen.

- Dette har bare vært magisk. Ikke bare at jeg har spilt meg til finalen, men hvordan jeg spiller tennis nå. Jeg har det bare gøy og prøver å gi publikum noe å glede seg over, Jeg tror jeg kan si at jeg har gjort en passe god jobb med å oppfylle drømmene mine, sier Fernandez.

I sine seks tidligere Grand Slam-turneringer har hun aldri kommet lengre enn til tredje runde. Nå spiller hun finale.

Publisert: