OL-håp Grace Bullen smittet av corona

Den norske bryteren Grace Bullen (23) har fått corona. Det bekrefter Bullens manager David Garcia til VG.

EUROPAMESTER: Regjerende europamester i 57 kg-klassen Grace Bullen er blant utøverne som har testet positivt i bryteklubben Atlas. Foto: SZILARD KOSZTICSAK / MTI

 • Øystein Jarlsbo, VG
 • Mattis Holt, VG
Publisert Publisert

I tillegg til Bullen har elleve andre brytere i Fredrikstad-klubben Atlas testet positivt for coronaviruset, og rundt 35 er i karantene. Det bekrefter sportslig leder Gudrun Høie til VG onsdag ettermiddag. Fredriksstad Blad var først ute med å omtalte smitteutbruddet søndag.

Blant de som har testet positivt er altså Norges OL-håp og europamester Grace Bullen. Hun skal ha vært blant de første som testet positivt i Fredrikstad-klubben, og har vært i isolasjon i seks dager.

Bullens manager David Garcia forteller til VG at 23-åringen er ved god helse, og ikke har reagert særlig sterkt på viruset. Bullen skal bare ha veldig svake symptomer.

Sportslig leder i Atlas sier virussmitten ikke vil påvirke sesongplanen for Norges OL-håp.

– Hun er i karantene. For hennes del er det OL-kvalifiseringen i mars som er målet, og vi hadde uansett ikke planlagt å dra til VM i desember (som nå er avlyst). Hele treningsplanen er lagt frem mot OL-kvaliken, så jeg tror ikke dette vil skade opplegget hennes, sier Høie.

Slik tok 23-åringen EM-gull i februar:

Atlas oppdaget først mulig smitte sist tirsdag etter at en person utenfor klubben, som hadde vært i kontakt med en av deres utøvere, hadde testet positivt. De bestemte seg for å stenge og avlyse alle treninger samme dag, men viruset har altså rukket å spre seg til i alle fall 12 personer.

– Vi er glad vi oppdaget det såpass tidlig, for det tallet kunne vært dobbelt så stort. Smitteansvarlig i Fredrikstad har vært veldig kjapp, tatt tester, og fulgt opp veldig bra, sier Høie.

Klubben, som har rundt 150 medlemmer, venter fremdeles på svar på noen tester som ble tatt tirsdag og onsdag. Fredriksstad Blad skriver at totalt 16 personer er smittet som følge av dette utbruddet. Fire av dem skal ikke være medlemmer i bryteklubben.

Publisert
 1. Grace Bullen
 2. Bryting
 3. Fredrikstad Bkl.
 4. Coronaviruset
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg kommer til å tenke meg om 16 ganger før jeg sender skade­melding igjen

– At det skal så lite til for å stå der med en påstand om 120 dagers fengsel. Jeg er sjokkert, sier bileieren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Forsinkelser i vaksineringen i Bergen – disse gruppene rammes

 2. Mannen (21) bestilte på Snapchat og betalte 4000 kroner. Jenten var bare 15 år.

 3. Politiet og Vegvesenet aksjonerer: – Bilister oppfører seg dårlig mot trafikk­dirigenter

 4. – Dei seier omsyn til insekta er viktig, og så gjer dei dette?

 5. 70 partilag mister støtte: – Venstre roter mye mer enn de andre

 6. Se hvor mange vaksine­doser din kommune får