Demidov og Karadas innrømmer at de har sviktet

Den ene ble hentet for å vinne gullet, den andre for å berge plassen. Begge har feilet – og innrømmer det selv.

-Ikke godt nok: -Men det kommer, lover Vadim Demidov, som har vært ute med skade lenge. Foto: Astrid Nordhaug, Digitalsport
-Sentral: -I min verden har Azar vært sentral, sier Rikard Norling. Selv innrømmer mannen fra Nordfjordeid at han ikke har levert godt nok. Foto: Håvard Bjelland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Vadim Demidov var signeringen som i det minste bidro til at Rikard Norlings gullambisjoner ikke ble ledd ut og avfeid. Han spilte noen kamper, og ble ut med skader i nesten ett år. I mellomtiden sviktet Brann fullstendig, og Azar Karadas var en sentral del av kriseplanen. Ved å hente ham fra nedrykksrivalene i Sogndal, håpet Brann på en dobbel effekt: Styrke eget lag og svekke konkurrenten.

Det gikk åt skogen. Det vet alle. Og i år ser ingen av dem ut til å være fyrtårn og bjellesauer, selv på nivået under:

  • Azar Karadas har to seriekamper fra start, har fått børskarakter i tre dyster. Snitt på BT-børsen: 3,33. * Vadim Demidov har spilt åtte kamper fra start. Snitt: 4. — Man ønsker alltid å spille mest mulig. Men det er mange gode spillere her som har prestert bedre enn meg, erkjenner Azar Karadas.

- Er det fortjent at du har sittet så mye på benken?

— Det får Rikard og teamet svare på, de ser oss på alle treningene og gjør sine vurderinger. Jeg går ikke rundt og klager, men må prøve å benytte mulighetene jeg har fått.

- Men du sier mange har prestert bedre enn deg?

— Ja... Når jeg har kommet inn, har ikke kampbildene blitt som jeg hadde håpet på. Jeg har ikke påvirket kampene så mye som jeg hadde ønsket.

- Håpet å prestere bedre

33 år gamle Karadas ønsker ikke å gå inn på begrunnelsene treneren har gitt ham. Hans nære lagkamerat Erlend Hanstveit (34), har gjentatte ganger sagt at det er naturlig ikke å spille alle kampene i den alderen. Men Karadas føler seg i stand til å spille alt.

— Ja, herregud, jeg spilte alle kampene for Sogndal for mindre enn et år siden. Kroppen kjennes bra ut, motivasjonen er på topp og jeg gleder meg til å gå på trening hver dag. Jeg kunne spilt mye mer, men dette er opp til trenerteamet å bestemme.

- Har du innfridd etter at du vendte tilbake til Brann?

— Nei, det synes jeg ikke, såpass ærlig må jeg være. Jeg hadde ønsket å prestere enda bedre. Men det er ingen i Brann som er fornøyde med prestasjonene det siste halvannet året.

Det er heller ikke Vadim Demidov.

— Nei, men det er kanskje ikke så rart, heller. Det er fysikken som gjør at jeg ikke er i stand til å prege kamper - med det grunnlaget jeg har, sier den omskolerte midtbanemannen.

- Det går ikke an å ta meg

Demidov mangler grunntrening på grunn av skadene. Men å si at han legger seg paddeflat på bakgrunn av prestasjonene sine hittil i år, er kanskje å ta i:

— Det tar litt tid, men hvis du også er litt smart så ser du at jeg gjør det jeg skal, egentlig. Jeg er ikke dominant, men jeg gjør det jeg skal – det folk kanskje ikke ser, de som ikke er inni fotballen. Det går ikke an å ta meg på noe.

- Men du er ambisiøs. Er det du har prestert godt nok?

— Absolutt ikke. Men jeg er også rolig, og jeg vet det tar tid. Det har vært mange kamper i en periode. Det handler om å finne nok energi.

- En spiller med din cv skal vel prege denne ligaen?

— Ja, men det skal vi alle, egentlig. Det har ikke vært godt nok ennå, men det kommer.

- En reaksjon

Rikard Norling er ikke kjent for å sage skallen av på noen av sine undersåtter:

— I min verden har Azar vært sentral.

- Hvordan da?

— Jeg synes han har bidratt i nesten alle kampene, på ulike måter.

- Hva tenker du om Demidovs spill i år?

— Han har sikkert spilt like mange kamper på de siste to månedene som i de foregående to årene. Det har nok «tatt ham» litt fysisk. Han har fått en reaksjon de siste ukene.

Men Norling er sikker på at den erfarne norsk-russeren kommer sterkt tilbake.

— Jeg ser for meg at han nå tar et steg tilbake, for så å ta to steg fremover. I sist kamp var han ikke helt kurant heller, det viste seg etterpå på tester. Han hadde ikke nok fysisk kraft i den kampen. Han var mer eller mindre syk. Man skal ha klart for seg at han gjorde det bra og var viktig for laget i de første par kampene.

Publisert: