Åsane vant bunnkampen mot Skarsfjords menn

Tok viktige poeng med 2-1 seier over Hønefoss.

Vidar Rune Gravdal avgjorde for Åsane.
  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Lagene som møttes på Myrdal gress søndag har hatt en motsatt formkurve denne sesongen – Åsane med en knallstart med tre seire og tre uavgjorte, deretter etterfulgt av seks strake tap, før laget endelig fikk poeng med 1-1 borte mot Jerv.

Hønefoss BK startet på sin side sesongen på verst tenkelig måte, men snudde trenden etter tapet for Jerv 16. mai. To seiere, deriblant mot Nest-Sotra, og to uavgjorte på de siste kampene var status for Rune Skarsfjords menn, da de gikk ut på den fuktige gressmatten på Myrdal, søndag kveld.

Åsane-duo skapte mye

I bunndramaet på Myrdal, åpnet begge lag forsiktig, men etter ti minutters spill stod Håkon Lorentzen og Joachim Soltvedt for en stor mulighet til hjemmelaget.

Lorentzen dro seg fri på kanten og slo ballen inn til Soltvedt som skjøt på direkten. Kantspillerens skudd ble blokkert, men hjemmelaget var frempå med nok en sjanse rett etter.

Også dette ved et samspill mellom Soltvedt og Lorentzen. Ballen endte hos Simen Helland Lassen som la inn til Lorentzen, men skuddet ble blokkert.

Et par minutter etter var det Hønefoss som var farlige. Kevin Elie Beugre fikk skyte i god posisjon, og Martin Sanchez Olsen måtte ned og plukke skuddet.

Les også

Åsane-sjefen: - Odd er de beste vi har møtt

Perfekt timet scoring

Etter dette falt kamppulsen litt og begge lag la seg litt mer bakpå. Frem til kampens første halvtime var spilt, var det få store sjanser før Lorentzen på nytt var frempå for hjemmelaget, denne gangen med en heading der han fikk stå ganske umarkert på rundt 10-meters hold.

Soltvedt var på hugget med et farlig skudd rett etter, fra rundt 12 meter, men Lukasz Jarosinski var raskt nede og redder skuddet.

I det 37. minutt fikk hjemmelaget en etterlengtet forløsning på sine sjanser, da Håkon Lorentzen var frempå med pannebrasken på corneren fra Joachim Soltvedt. Den innleide Brann-spissen headet ballen i mål via Hønefoss-keeperen og sørget for en fortjent ledelse til hjemmelaget.

Scoringen kunne knapt kommet på et bedre tidspunkt for Åsane, som tok med seg ledelsen inn i garderoben. Rune Skarsfjord og hans menn så ikke like fornøyde ut etter de første 45 minuttene.

Mane med knallskudd

I andre omgang gikk begge lag ut i et merkbart høyere tempo. Etter bare to minutter fikk Simen Helland Lassen ballen i en gunstig posisjon midt i banen, men skuddet gikk i en motspiller og til høyre for mål.

Gjestene virket langt mer tent enn de fremstod i de første 45 minuttene, og var mer offensive i sitt spill.

I 58. minutt slo Malick Mane sprekk i hjemmelagets idyll da han fikk stå upresset og klemme til fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet suste velplassert inn i Åsane-målet. Martin Sanchez Olsen rakk ikke opp til Manes skudd som føyk over han.

Gravdal med perfekt frisparkscoring

Mens gjestene presset med sitt spill, var dette tydelig dagen for dødballer for Åsane. I 65. minutt økte de oransje til 2-1 ved Rune Gravdal. Han slo et meget godt plassert fra rett utenfor 16-meteren til Hønefoss og rundt muren til Hønefoss. Ballen skjøt fart i det våte gresset og keeper Jarosinski klarte ikke å få fingrene på ballen. Hønefoss sin sisteskanse var svært misfornøyd med egen mur, ikke uten grunn.

Noen minutter senere var Åsane igjen farlige, med et godt skudd fra Lorentzen fra kanten av 16-meteren, og Jarosinski måtte gi corner.

Etter 2-1 scoringen var gjestene knapt over egen midtbane, men Hønefoss sin målscorer Mane, trengte ikke å bli bedt to ganger før han klarte å skape muligheter for gjestene. I 74. minutt var han nok en gang frempå med skuddfoten, men skuddet gikk rett utenfor Sanchez Olsens høyre kryss.

I sluttminuttene jaktet Hønefoss en utligning, med Mane i hovedrollen. Hønefoss var virkelig på hugget, mens Åsane ikke klarte å spille seg ut.

Åsane-trener Kjetil Knudsen formante egne spillere om å gjøre det enkelt i innspurten for å sikre de viktige poengene i bunnstriden, mens en oppjaget Rune Skarsfjord fikk beskjed om å forlate trenerbenken av dommeren.

Gjestene klarte imidlertid ikke omsette presset i verken store sjanser eller scoringer. Dermed sikret Åsane tre viktige poeng før siste seriekamp mot Ranheim.

Publisert: