Casual-bråk utenfor Ullevaal

Svært ampert før Vålerenga — Brann. Politiet brukte pepperspray for å roe gemyttene.

PÅ PLASS: Politiet måtte i jobb utenfor Ullevaal søndag.
ROLIGERE: Ikke alle bråket utenfor Ullevaal, men småbarnsfamilier måtte gå omveier for å ikke havne i trøbbel.
FULGTE MED: Politiet var forberedt på at bråk kunne oppstå foran oppgjøret mellom Vålerenga og Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

ULLEVAAL: Det var et massivt politioppbud som møtte publikummerne som ankom Ullevaal stadion før møtet mellom Vålerenga og Brann søndag.

Og det var det grunn til. For såkalte casuals fra både Brann og Vålerenga hadde åpenbart lumske hensikter før møtet mellom de to storklubbene.

Casuals

På Nationaltheatret t-bane-stasjon voktet flere politifolk den tilreisende supporterfraksjonen fra Bergen, og ble med på reisen opp til Ullevaal. Der ventet enda mer politi med biler. I tillegg var det en rekke sivile politifolk som svermet rundt Vålerengas hjemmearena.

Og såpass ampert var det utenfor Norges landskamparena at politifolkene holdt igjen Brann-supporterne til vanlige publikummere og reisende hadde forlatt Ullevaal stasjon.

Og utenfor Ullevaal stadion ventet Vålerenga-casuals ikledd hettegensere og skjerf.

Pepperspray

Og da Brann-supporterne beveget seg i retning Ullevaal ble det svært ampert foran stadion. Politiet hadde sin fulle hyre med å holde supporterne fra hverandre. Vålerenga-supporterne begynte så å løpe en annen retning i et forsøk på å treffe på Brann-fansen, da brukte politiet pepperspray for å få kontroll på situasjonen og roe gemyttene.

Utenfor spillerinngangen på Ullevaal stadion sto Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerenga og observerte det hele. Han rister på hodet av det han fikk se.

— Når det lukter pepperspray utenfor Ullevaal stadion en time før avspark er det noe som er galt. Dette er helt forkastelig, sier Sandnes til Aftenposten.

- Forkastelig

Tilskuere med små barn på vei inn på stadion ble bedt om å gå rundt stadion for å unngå å havne i ubehagelige situasjoner. Det er en virkelighet som Sandnes misliker sterkt.

— Det er forkastelig og sånn skal det ikke være, enkelt og greit.

- Føler du som klubbleder deg maktesløs overfor denne type supportere og oppførsel?

— Ja, sier Sandnes.

— Men vi har et veldig godt samarbeid med politiet og de har kontroll på det som skjer og gjør en kjempejobb. Men det er ikke slik det skal være, legger han til.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk