Tyske presse håper på VM-gull nr. 4

<p>Tyske aviser med tabloiden Bild i spissen er overbevist om at Tyskland går til VM-finalen og får revansj for tapet i EM-finalen for to år siden.</p>

faksimilebild
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Europamesteren jukset seg til semifinalen og spiller langt fra så godt som i EM for to år siden.

De har mange stjernespillere, men de er ikke i form, slår avisen fast etter at Spania vant 1-0 over Paraguay i kvartfinalen lørdag.

Tidligere på dagen storspilte Tyskland og slo Argentina 4-0.

- Spania spilte slurvete og hadde mange feilpasninger. Fernando Torres, som scoret mot oss i finalen i 2008, lyktes med lite og måtte byttes ut etter 56 minutter. David Villa er livsviktig for laget, men vi har allerede vist Messi hvordan slike spillere stoppes, skriver avisen videre.

«1954, 1974, 1990, ....», skriver Tagesspiegel søndag. De har gjort plass til tyskernes fjerde tittel i fotball-VM.

«Tusen takk. Dere er helter», skriver Bild am Sonntag. Avisen har også et stort bilde av en sutrende Diego Maradona på forsiden sin.

«1-0 Müller, 2-0 Klose, 3-0 Friedrich, 4-0 Klose. Ja, dere er våre helter. Ja, vi skal aldri glemme dere. Ja dere er i semifinalen» , fortsetter tabloidavisen som også mener tyskerne spiller den vakreste fotballen i hele verden for tiden.

«Tysklands vakreste tango. Fotballverden ligger for Tysklands føtter» , skriver Welt am Sonntag.

Spansk forbannelse brutt

I Spania koker det etter at landslanget tok seg til sin første VM-semifinale.

«Blod, svette og seier», skriver sportsavisen AS.

«Denne gangen ja», heter det i katalanske El Periodico.

Marca strekker den enda lenger: «Forbannelsen er brutt».

Spania har ikke spilt semifinale tidligere. De var blant de fire beste i 1950, men da ble det hele avgjort med gruppespill. Etter 1-0 mot Paraguay er Spania klar for VM-semifinale mot Tyskland.

«Auf Geht’s», lyder den tyske tittelen i Publico.

Spanske fans synger ofte «Que Viva Espana». Etter David Villas vinnermål dro finansavisen La Gaceta til med «Que Villa Espana».

«Spania nærmer seg gull», lød det fra El Pais. «Ett steg nærmere», het det i ABC.

Radiokanalen Cadena Cope var også høyt oppe. «Dette har vi ventet på i 60 år», formidlet de.

Og i Cadena SER sa de følgende: «Det er flere generasjoner i Spania hvor landslaget bare har betydd frustrasjon og skuffelse. Det kan være over nå».

Spania ble europamester i 2008, men i VM-historien har laget slitt. Spillet mot Paraguay var ikke all verden, og avisene er kritiske at det såkalte «tiqui-taqua»-spillet ikke fungerer. De tenker da på det hurtige, lekre pasningsspillet som spanjolene har i seg, men som ikke var spesielt tilstedeværende under lørdagens kvartfinale.

(©NTB)

Går Tyskland eller Spania til finalen? Ta diskusjonen her:

Publisert