Løvene ble et nummer for små

<p><strong><a href="/live">FFK-Løv-Ham 2-0</a>:</strong> Løv-Ham kom til kort Fredrikstad, men klarte å bite godt fra seg på Fredrikstad Stadion i dagens kvalikkamp til eliteserien.</p>

Publisert:
Stian Rønningen

Løv-Ham ankom Fredrikstad Stadion 90 minutter før kampstart, vel vitende om veien til den øverste divisjon kun var mulig med seier.

Forutsetningene var enkel i den første kvalikkampen, der seier ville bety to avgjørende kamper mot vinneren av Hønefoss og Ranheim. Taperen på sin side måtte belage seg på nok et år i 1.divisjon.

— Selv om Løv-Ham presser oss i innledningen og avslutningen av kampen synes jeg ikke vi vinner ufortjent, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune.

Frisk start

Løv-ham gikk respektløs til verks og sjokket Fredrikstad i innledningen av kampen. Det var kun spilt fire minutter da Erlend Storesund spilte ballen forbi Fredrikstads keeper Jon Masalin. Kaptein Storesund gikk i bakken uten at Brage Sandemoen valgte å blåse, til gjestenes store frustrasjon.

To minutter senere rullet Løv-ham opp et vakkert angrep som endte med at Fredrik Haugen kom alene med keeper. Dessverre for Løv-ham var keeper Masalin med på notene, og fikk slått ballen til corner.

Gradvis spilte vertene seg mer inn i kampen, og Løv-ham ble presset lenger tilbake på banen. Først måtte Johan Thorbjørnsen i aksjon da Celso Borges fikk til en god avslutning med hodet etter 23 minutter. Samme mann stoppet like etter en heading fra Hans Erik Ramberg fra kloss hold.

Den overraskende dominansen til gjestene i starten av kampen ble erstattet av et kampbilde der Løv-ham satset alt på giftige kontringer. Både Haugen og Møvik hadde greie muligheter utover omgangen, men det var Fredrikstad som var giftigst.

Fredrikstad tok over

Etter 32 minutter reddet Løv-hams Bjørn Dahl på streken. Like etter var Joakim Thomassen alene med Thorbjørnsen, men heldigvis for Løv-ham avsluttet FFK-spilleren utenfor.

38 minutter var spilt da tapre løver ikke klarte å stå i motpresset lenger. Et hardt innlegg fra Amin Askar ble banket i mål av den innleide angriperen Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Kort tid etterpå var vertenes Simen Rafn nær ved å gjøre 2-0, men Thorbjørnsen fikk slått ballen over.

Den andre omgangen var bare to minutter gammel da målscorer Thorvaldsson avsluttet utenfor alene med Thorbjørnsen etter et fint fremspill av Christian Gamboa.

Etter 58 minutter fikk Fredrikstad frispark fra 25 meter etter at dommeren synes at Løv-hams Fredrik Haugen hadde vært ufin med vertenes Roger Risholt. Celso Borges tok fart på Ahlsen-vis, men i motsetning til Brann-legenden valgte han å legge inn en skru. Resultatet ble det samme. Ballen blåste inn i krysset bak en sjanseløs Thorbjørnsen i Løv-hams mål.

- Beinet til Celso Borges er verdt mye, men som person og lagspiller er han enda mer verdt. Han er en stjerne, skryter Aune.

Hovedpersonen selv er mer enn klar for et gjensyn med eliteserien.

- Jeg drømmer om å spille i eliteserien hver natt, sier Borges.

Se Borges fantastiske frisparkmål:

svp://96117?view=ap

Se Borges fantastiske frisparkmål!

Slaget tapt

Etter 2-0 scoringen slapp Fredrikstad seg ned. Aggressive Løv-hams spillere tok nok en gang initiativet i kampen og produserte flere store sjanser. Dessverre for Løv— ham var Masalin i det umulige hjørnet og dermed maktet ikke Løv-ham å redusere.

De sortkledde måtte innse at slaget var tapt, og at laget også neste sesong blir å finne i 1.divisjon.

Kampen sett under ett var det helt grei at Fredrikstad stakk av med seieren, men med scoring av Haugen tidlig i kampen kan man bare spekulere i hvordan kampen ville utartet seg.

1-0: Gunnar Heidar Thorvaldsson gratuleres etter den viktige 1-0-scoringen. Foto: Digitalsport

Publisert:
svp://96116?view=ap