Bekreftet: Nordlie ny trener i Kongsvinger

<p>Kongsvinger bekreftet torsdag at Tom Nordlie (49) er klar for en ny periode som trener i 1.-divisjonsklubben.</p>

FotballAdeccoligaen 2009Mjøndalen v Kongsvinger 2-111.07.2009Foto: Morten Olsen, DigitalsportTom Nordlie - trener Kongsvinger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Per Brogeland fikk sparken tidligere denne uken etter bare ni måneder i sjefsstolen.

Nordlies navn ble umiddelbart trukket fram som en svært aktuell kandidat til å etterfølge ham, og torsdag morgen ble ansettelsen bekreftet på en pressekonferanse.

Det er gått ett år og sju måneder siden Tom Nordlie sist trente et toppfotballag.

Kongsvinger ble enig med Nordlie onsdag kveld om en avtale som i første omgang gjelder ut denne sesongen. Treneren er innvilget permisjon fra jobben som salgssjef i Blodstrupmoen Medical Help.

— Det viktigste er å dra ut det beste av det man har, sier Nordlie ifølge kil.no.

Nestleder Hans Einar Holth forteller at det var et enstemmig styre som gjorde ansettelsene og at de har veldig tro på løsningen

Nordlie ble ansatt som Kongsvinger-trener også for tre år siden. Da berget han laget fra nedrykk og styrte det påfølgende sesong mot opprykk inntil han lot seg lokke til å overta Fredrikstad i stedet.

Fredrikstad rykket ned, og Nordlie mistet jobben. Det er hans foreløpig siste trenerjobb. Tidligere har 49-åringen trent blant andre Lillestrøm, Viking, Start, Sandefjord, Vålerenga og Odd Grenland.

Øyvind Eide, Pål Håpnes og Hans Erik Branes fortsetter i sine vante roller. Arne Kristian Hansen går inn som fysisk og mental trener som et tillegg til trenerteamet, melder kil.no.

Ifølge klubbens nettsted vil Øyvind Eide lede treningen i dag.

Statistikksenter 1.divisjon:

Etter at svenske Tony Gustavsson takket for seg i Kongsvinger med nedrykk fra eliteserien i fjor høst, ble Brogeland hentet som erstatter etter tidligere å ha trent Kongsvinger i to perioder på 1990-tallet.

Kongsvinger håpet på snarlig retur til eliteserien, men det gikk heller dårlig for den økonomisk vanskeligstilte klubben. I stedet ligger KIL på 11.-plass i 1.-divisjon, bare to poeng over nedrykksstreken etter 21 kamper. Kongsvinger har i år vunnet sju og tapt ni kamper under Brogeland. (©NTB/100% Fotball)

Publisert: