Oppholdet i Brann fikk Norling til å endre mening

Rikard Norling sier at han fikk en vekker etter Brann-sparkingen.

Rikard Norling har hatt suksess etter returen til svensk fotball. Men han mener at det må trenes mer og hardere.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Svensken fikk sparken i Brann etter nedrykket fra eliteserien og en elendig start i 1. divisjon. Noe av kritikken mot Norling var at Brann rett og slett trente for lite.

Norling har nå vendt hjem til Sverige og leder AIK med stor suksess. I et intervju med svenske Dagens Nyheter innrømmer han at det er blitt trent for lite i de klubbene han har ledet.

– Jeg har opp gjennom årene fått kritikk for at jeg, mine lag, har trent for lite. Jeg har slått det ifra meg, sier Norling til DN.

Måtte tenke nytt

Men nå gir han altså kritikerne rett. Ifølge avisen er det to hovedårsaker til at Norling har endret syn:

  • Han begynte å jobbe i Norge og så hvor mye mer man trente der.
  • Han fikk sparken i Brann, og begynte å undersøke hvordan man trente i andre idretter og hvordan man trente fotball i andre land.

Blant annet reiste Norling til Torino hvor han besøkte Pontus Jansson, som Norling hadde vært trener for i Malmö.

Les også

Brann-spissen mister helgens kamp - treneren åpner for overraskende vikar

– At en spiller i sesong går fra en trening og er helt ferdig av ganske basic trening, løping og hele pakken, det hadde for meg vært helt utenkelig tidligere, sier han.

– Nå er ambisjonen i AIK at om ikke spillerne har forberedt seg maksimalt mens de har hatt fri, da kommer de ikke til å klare en treningsuke, sier Norling.

Les også

Demidov om superlønnen: - Vi ligger på sølvplass, så det fungerte jo

Kvalitet i treningene

Den tidligere Brann-treneren sier at han tidligere har fryktet at for hard trening ville føre til at spillerne ikke presterer godt i kamp.

– Sammenligner vi med ishockey har jeg lagt veldig, veldig langt bak hvordan et svensk SHL-lag trener og hvor mye tid de legger ned. Nå er belastningen betydelig høyere i det jeg gjør, sier han.

Det er likevel ett men:

– Alle treninger må ha kvalitet. Om vi har ti treninger og tre er dårlige, da må man snu. Det viktige er at når vi trener, gjør vi det riktig, sier Norling.

AIK ligger på 3. plass i Allsvenskan, bak Malmö og IFK Norrköping.

Publisert: