Hovland fikk ingen pangstart som oddsfavoritt

Drømmeåpningen uteble for Viktor Hovland i PGA-turneringen i Illinois. Han gikk torsdagens runde to slag under par. Det ga en delt 56.-plass da runden var ferdigspilt.

Publisert Publisert

Viktor Hovland gikk torsdagens runde i Silvis, Illinois to slag under par. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB scanpix

  • NTB

På forhånd mente bookmakerne at det norske stjerneskuddet var den største favoritten til å vinne John Deere Classics, men med en 69-runde kom han bakpå i seiersjakten.

Hovland startet sin runde på 10. hull og greide umiddelbart en birdie. Det ble en ny birdie på 14. hull og en ny på 2. hull. På flere hull var han nære på, men 21-åringen hadde ikke marginene med seg.

Han avsluttet dagen med en bogey på 9. hull. Dermed ble det «bare» to slag under par etter første runde.

Svakere felt enn vanlig

Det er et markant svakere felt enn vanlig som stiller i Illinois. Ingen av verdens 50 best rangerte spillere er påmeldt til PGA-turneringen.

Viktor Hovland og Collin Morikawa kjenner hverandre godt fra tiden på college i Oklahoma. Foto: Brian Spurlock / Reuters / NTB scanpix

Grunnen er at mange allerede har reist over til Storbritannia for å forberede seg til British Open, som er årets fjerde og siste majorturnering.

Oddssetterne hadde derfor på forhånd troen på at Hovland kunne ta sin første seier etter under fire uker som profesjonell golfspiller. Nå kan det bli tøft.

– Han trenger den uken der han er bedre enn snittet. Proffene setter vanligvis bare halvparten av 3-meterne. Så hvis du plutselig har en uke der du setter 90 prosent innenfor tre meter, står du igjen som vinner. Viktor trenger bare en uke der han slår statistikken litt og har flyt. Da kan han lett vinne, sa golfproffen Espen Kofstad til Aftenposten onsdag.

Viktor Hovland i aksjon i Illinois torsdag. Foto: Brian Spurlock / Reuters / NTB scanpix

Jakter fast plass

Hovland har til nå greid cuten i samtlige PGA-turneringer han har spilt siden han gikk over til profflivet forrige måned. Han endte på delt 13.-plass i sine to siste konkurranser.

Amerikanerne Adam Long og Russell Henley delte lenge førsteplassen etter å ha fullført runden på 64 slag, sju under par. Det holdt likevel ikke mot Roberto Diaz fra Mexico som kunne notere seg for sju birdies i tillegg til en eagle på det tiende hullet. Dermed endte han på 62, to slag bedre enn amerikanerne og hele sju slag foran Hovland.

Klarer Hovland å klatre seg opp i toppen gjennom helgen og vinne i Illinois, vil han være sikret en fast plass på PGA-touren de to neste årene. Han får også innpass neste sesong om han blir blant de 25 beste i løpet av sluttspillet i Korn Ferry Tour (tre turneringer) i slutten av august og starten av september.

Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

(©NTB / 100% Sport)

Publisert