Nysigneringen går rett inn på laget

Sivert Heltne Nilsen (23) ble drillet i ankerrollen under dagens Brann-trening.

RETT INN: Sivert Heltne Nilsen ble drillet på førstelaget under sin første formasjonsøkt i Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Allerede under sin første formasjonsøkt i Brann, kunne man se at Sivert Heltne Nilsen kjente godt til spillemønsteret hans far forsøker å innføre.

Under den kamprealistiske økten, elleve mot elleve, ble nysigneringen drillet i den dype rollen i midtbanetreeren. En rolle han etter alle solemerker også vil bekle mot Follo tirsdag.

— Vi er nødt til å drille ham i laget umiddelbart, slik at han får tid på seg til å bli kjent med konstellasjonene, sier far og trener Lars Arne Nilsen.

Les også

Nå skal Brann-treneren ha private samtaler med alle spillerne

Les også

Midtbanekjøpet gir ny forsvarskamp i Brann

Les også

«Jeg gir blaffen i at Branns nyeste signering er trenerens sønn»

Les også

Brann-treneren innrømmer sjansespill: - Da vil hodet mitt kreves på et fat

Nilsens utvalgte

Under hele treningen lot han stort sett de samme elleve spille sammen. De eneste som var ut og inn av laget var Eirik Birkelund og Kristoffer Barmen, som måtte avbryte treningen etter å ha fått seg en smell i foten.

Foruten den siste midtbaneplassen virker laget dermed å være ganske satt til kampen mot Follo.

— Vi har ikke tatt ut et lag ennå, men det er ikke sikkert at det blir så langt ifra det vi spilte med på trening, sier Nilsen.

De elleve som ble drillet var: Piotr Leciejewski–Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Erlend Hanstveit–Eirik Birkelund/Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen–Erik Huseklepp, Marcus Pedersen, Kristoffer Larsen.

Navet i hjulet vil dermed bli trenerens sønn.

— Det er lenge siden jeg har sett ham på trening, men jeg kjenner ham igjen. Han er en rytmespiller, en som skal spille enkelt og gjøre andre gode. Det fikk han til på treningen, sier far Nilsen.

- Fant rytme

Sønnen sier seg klar til å bidra allerede mot Follo.

— Jeg er veldig klar til kamp, hvis jeg blir tatt ut på laget. Jeg er innstilt på å spille, sier han.

- Hvordan følte du samarbeidet med resten av laget fungerte?

— Jeg synes det fungerte greit. Vi fant litt rytme og det så bra ut. Selv om jeg kjenner til systemet, så er typene i laget litt annerledes her. Man må bygge opp nye relasjoner og det kan jo ta litt tid. Men det er mange gode spillere her, så vi skal nok få det til, sier Heltne Nilsen.

Midtbanekollega Eirik Birkelund (21) lot seg dog imponere av hvor raskt Heltne Nilsen klarte å tilpasse seg sine nye lagkamerater.

— Jeg synes vi får til stadig mer av det vi prøver på, og Sivert var en viktig grunn til at vi klarte det på denne treningen. Jeg synes at relasjonene allerede ser ut til å fungere ganske bra, sier Birkelund.

Løpetrening

Lysluggen var i sitt ess mot avslutningen av treningen, da spillerne måtte gjennom løpetrening av godt gammelt merke. Spillerne måtte stille opp på rekke og gjennomføre 26 sprintintervaller på assistent Kenneth Mikkelsens kommando.

— Det er godt å se. Løpetrening er fint som supplering. Vi hadde en god økt med mye spill, og da tror jeg vi bare har godt av noen sprinter etterpå, sier Birkelund, som stort sett var raskest på samtlige runder.

— Du liker dette ...

— Jeg elsker å trene, sier han og smiler.

- Hva er grunnen til at løpetreningen er tilbake, Nilsen?

— Vi må få opp løpskraften, så vi må stadig trene litt mer. Samtidig må vi ta det gradvis, slik at de ikke blir tung i beina, sier treneren, som også kjørte spillerne sine hardt under treningsleiren på Bømlo.

— Treningsleiren var hard, da kjørte vi dem ordentlig. Vi trener hardere og hardere, så får vi se hvordan de tåler det.

Publisert: