Nest-Sotra henter angrepsspiller

Klubben trodde ikke det var mulig å hente nysigneringen.

TIL NEST: George White skal spille for Nest-Sotra.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotra bekrefter at de har signert angrepsspilleren George White. Det melder klubben på sine hjemmesider.

22-åringen fra Nigeria terminerte nylig kontrakten sin med Kristiansund, og har tidligere spilt for Odd og Strømmen.

— White vil gi oss masse mål og assists. Og vi tenker at han kommer til å fungere godt i lag med de andre spillerne våre, sier trener Ruben Hetlevik.

Aldersbestemte landskamper

Spilleren ble i 2011 hentet av Odd for 700.000 kroner og har blant annet spilt U17-VM for det nigerianske landslaget. Nest-Sotras daglige leder var overrasket over at klubben klarte å hente den offensive nysigneringen.

— White er en av divisjonens beste spillere. Jeg synes det er en veldig bra signering, for jeg hadde ikke trodd at han ville komme hit. Han kan være et angrep alene, mener Michael Flyvholm.

White er i hovedsak ving, men kan også bekle spissplassen. Det kommer godt med hos grønntrøyene, som har måttet stole mye på Steffen Lie Skåleviks scoringer i vårsesongen.

— Vi har hatt ham på radaren lenge, og det har vært mye frem og tilbake med Kristiansund. Da de valgte å slippe ham, sto vi klar med åpne armer.

Kontrakt ut året

White er kanskje mest kjent for utvisningen mot Fredrikstad i september i fjor. Etter å ha scoret det avgjørende målet mot i Strømmens 2-1-seier over aristokratene, danset han foran hjemmefansen til stor provokasjon.

Deretter viste han fingeren til en FFK-spiller og fikk direkte rødt kort av bergensdommer Kai Erik Steen.

White har fått kontrakt ut året. Allerede på søndag kan han bidra til at Nest holder seg i divisjonen, om sotrastrilene slår lokal- og nedrykksrivalen Åsane.

Prøvespillere på Ågotnes

Mye tyder på at dette er den første av flere overganger for klubben. Denne uken er midtstopperne John Olav Norheim (21) fra Start og Mads Nielsen (21), med erfaring fra Brøndby, på prøvespill.

— Signeringen av White viser at Nest-Sotra ikke gir seg. Vi mener det vi holder på med og vi gjør alt for å overleve i divisjonen. Og vi går ambisiøst inn i dette åpne overgangsvinduet, sier Flyvholm.

Publisert: