Brann skal ha ny talentsjef

— Vi har jobbet i det stille med dette.

SØKER LEDER: Brann-lederne Vibeke Johannesen, Rune Soltvedt og Eivind Lunde (bak) jobber med å finne en ny leder for klubbens utviklingsavdeling. Kristian Andersen har fungert i stillingen i år, men ønsker ikke å fortsette. Foto: Ørjan Deisz.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sportsklubben Brann skal finne en ny leder for utviklingsavdelingen, som alle Branns ungdomslag er en del av. Mannen som har hatt lederjobben i år, Kristian Andersen, går tilbake til en rolle som ren ungdomstrener i klubben.

Les også

Hvorfor i all verden er vi så opptatt av Brann?

— Vi har jobbet i det stille med dette, men kartlegger kandidater nå , bekrefter sportssjef Rune Soltvedt.

Det var nettopp Soltvedt som hadde jobben som talentsjef før Andersen. Da Soltvedt fikk den nyopprettede stillingen som sportssjef, takket Andersen ja til å fylle hullet i utviklingsavdelingen. Samtidig har han vært trener for Branns Gutter 16-lag, som sist uke tapte NM-finalen.

Årsaken til at Andersen ikke ønsker å fortsette som leder for avdelingen, er at han heller vil være aktiv på treningsfeltet.

— Det jeg liker best er å følge et lag og enkeltspillere gjennom sesongen. Branns utviklingsleder skal være en faglig sjef for avdelingen, en slags trener for trenerne. Veivalget jeg har tatt, er at jeg vil være trener for spillere, sier Andersen.

Kan hente utenfra

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, mener det er rett av klubben å bruke ressurser på en ny person i utviklingsavdelingen.

- Den siste tiden har vi prioritert å bygge støtteapparat rundt A-laget, nå gjør vi det rundt fremtidens Brann-spillere , sier Johannesen.

Soltvedt sier klubben er langt unna å vite hvem som kommer inn i lederstolen, men at det er sannsynlig med en kandidat utenfra.

- Vi er opptatt av å få den rette kandidaten og har mulighet til å en hente eksternt. I eliteserien er det et lisenskrav å ha utviklingssjef, så det er ikke tema å la stolen stå tom , sier Soltvedt.

Se på dette og smil, Brann!

Dersom Brann ikke hadde rykket opp i eliteserien, er det ikke sikkert klubben kunne tatt på seg å hente inn en ny person.

- Hvilke kvaliteter er det viktig at den nye lederen har, Soltvedt?

— Det må være en person som kan tenke nytt og forbedre oss, som behersker strategiarbeid og kan være tett på både enkeltspillere og trenerne våre. Å være trener for trenerne, er godt sagt. Videre er det viktig å si at den nye lederen tar over en velfungerende avdeling. Det er ikke snakk om å bygge opp noe fra bunnen.

Light-sjef

Mannen som nå gir seg legger til at den nye sjefen bør ha en viss erfaring som fotballtrener.

— Og så trengs det lidenskap. I denne jobben må du bruke mye tid på Brann om kveldene og i helgene, for det er da unge spillere trener, sier Andersen.

Skussmålet han får med seg fra Soltvedt, er at det er «synd» han ikke ønsker jobben i fortsettelsen. Men de to er enige om at det for Brann er viktig å få inn en permanent utviklingssjef.

— I og med at jeg også har vært trener for et lag, har jeg vært litt «utviklingssjef light». Jeg har vært der for de andre trenerne, men de har måttet ta mye ansvar selv. Da Rune hadde jobben, var han mer av en faglig leder, mener Andersen.

Det er et år siden Soltvedt ble konstituert som sportssjef, og Andersen fylte hullet etter ham i u-avdelingen. Siden skulle Brann få nytt styre, ny daglig leder og permanent sportssjef – i den rekkefølgen. Soltvedt ble endelig ansatt i sommer, da Andersen alt hadde dekket opp for ham i mange måneder.

Kristian Andersen skal, som i år, trene Gutter 16-laget til Brann i 2016. Bak det ligger en bevisst tanke om at trenerne skal jobbe med samme alderstrinn over tid, for å bli «eksperter» på et bestemt trinn.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk