EM-åpningen ryker for Thea Mørk

Thea Mørk står over mot Tyskland.

Publisert Publisert

Thea Mørk mister åpningskampen mot Tyskland. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

  • espen.hartvig@ntb.no

Mørk står over lørdagens åpningskamp mot Tyskland. Den vurderingen ble gjort etter fredagstreningen.

Hun måtte sist søndag gi seg med krampetendenser i låret i seieren over Frankrike. Norge har dermed en tropp på 15 spillere mot tyskerne.

Kapteinen blir klar

Stine Bredal Oftedal kom seg derimot godt gjennom fredagens EM-trening i Frankrike. Dermed er det lysning for Norge etter en svært trøblete inngang til mesterskapet.

Kapteinen har hatt en kjenning i den store bakre lårmuskelen i et par ukers tid, men MR-bilder viser at det ikke er snakk om en dyptliggende skade.

– Jeg har en god følelse. Dette er ingen skade som dukket plutselig opp. Det gikk litt over tid. Hadde det ikke vært slik, kunne dette tatt lenger tid, sa Oftedal til NTB på medietreffet før fredagstreningen.

Hun ble testet og fikk tommelen opp i Brest Arena noen timere senere.

Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på fredagens EM-trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stri oppladning

Det norske laget har hatt en utfordrende oppkjøring med småskader hos spillere som Katrine Lunde, Thea Mørk og Oftedal - i tillegg til Amanda Kurtovics alvorlige kneskade.

Tidligere i høst måtte Nora Mørk melde forfall på grunn av knetrøbbel. Kort etter kom nyheten om Stine Skogrands graviditet.

På toppen av det er ikke assistenttrener Mia Hermansson Högdahl på plass i Frankrike ennå. Hun går gjennom noen tester på grunn av det landslagssjef Thorir Hergeirsson fredag kalte «helsemessige utfordringer».

Norge EM-åpner mot Tyskland lørdag, og det er en kamp der de norske tittelforsvarerne blir kjempefavoritter. Videre venter Tsjekkia (mandag) og gode Romania (onsdag) i puljespillet. De tre beste lagene går videre til hovedrunden og tar med seg poeng og mål videre dit.

(©NTB)

Publisert